Un nou cutremur puternic a avut loc marți, 6 iuniei, în România, potrivit Institutului Național de Cercetare- Dezvoltare pentru Fizica Pământului.
Citește și: Cutremur în România! Unde s-a produs și ce magnitudine a avut
Cutremur puternic în România! Unde s-a produs și ce magnitudine a avut
"În ziua de 06.06.2023,
Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti
Cutremurul s-a produs la 20km E de Arad, 50km NE de Timisoara, 71km SE de Bekescsaba, 95km N de Resita.", a transmis Institutului Național de Cercetare- Dezvoltare pentru Fizica Pământului.
Citește și: Cutremur în Arad. Seismul a avut loc la primele ore ale dimineții
IGSU a transmis că, până la acest moment, la 112 au fost șase apeluri (4 în județul Arad, 1 în județul Sălaj și 1 în județul Maramureș) care semnalau desprinderea unor elemente de construcție de pe imobile ori deplasarea mobilierului în locuință.
În alte județe unde seismul a fost resimțit, respectiv Timiș, Bihor, Hunedoara și Caraș-Severin, nu s-au primit sesizări din partea cetățenilor, conform biziday.ro.Citește și: Un nou cutremur în România! Unde s-a produs și ce magnitudine a avut
Recomandările autorităților în cazul în care are loc un cutremur puternic
Raed Arafat, șeful DSU, a transmis câteva recomandări cu privire la ceea ce trebuie să facem, dacă se produce un seism puternic.
„Nu este recomandat ca oamenii să sune la 112 pentru că au simțit cutremurul. Ei trebuie să fie conectați, dacă se întâmplă un cutremur cu efecte, vom veni cu mesaje. Mesajele prima dată vin pe Ro-Alert dar și pe aplicația DSU pe care am recomandat-o, ea a fost actualizată. A fost acum o nouă actualizată, se poate intre pe Google Store sau pe Apple Play pentru update, s-au rezolvat anumite bug-uri care erau în aplicație.
Din timp, însă, recomandăm tuturor să intre pe platforma fiipregătit.ro și să vadă ghidurile și să vadă ce trebuie să facă înainte de cutremur, în timpul cutremurului și după cutremur. Pentru că aceste ghiduri sunt foarte clare. Unul dintre aspectele pe care le recomandăm clar – oamenii trebuie să înțeleagă că panică poate să ducă la greșeli mari care să coste vieți – dacă ești panicat și fugi și te prinde cutremurul în perioada lui maximă pe casa scărilor, riscul e mult mai mare decât dacă ești în apartament, în lift e și mai mare”, a transmis Raed Arafat, în cadrul unei conferințe de presă, cu câteva luni în urmă.