Cutremur puternic resimțit în România. Unde a avut loc și ce magnitudine a înregistrat seismul

Autor: Diana Bostan
Actualizat: 23 mai 2024, 00:30

Seism Ungaria

Sursa: iStock

Un seism cu magnitudinea de 3,6 a fost înregistrat, noaptea trecută, în Ungaria, iar cutremurul a fost resimțit și-n țara noastră.

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare și pentru Fizica Pământului a anunțat faptul că seismul din Ungaria a fost resimțit și-n România.

Cutremurul din Ungaria a fost resimțit și-n România

Seismul din Ungaria a avut loc la ora 01:35, ora României, în noaptea de marți spre miercuri și a avut o magnitudine de 3,6 pe scara Richter. Cutremurul s-a produs la o adâncime de 19,3 kilometri.

Citește și: Cutremur în România: unde a avut loc și ce intensitate a avut seismul de noaptea trecută

Cutremurul din Ungaria a fost resimțit în Arad și Oradea, seismul având loc la 37km NV de Bekescsaba, 52km SE de Szolnok, 73km E de Kecskemet, 74km NE de Szeged, 87km NV de Arad, 99km V de Oradea. 

Citește și: 13 seisme au lovit Ungaria în ultimele ore. Acestea s-au resimțit și în România

Deși a fost resimțit de către populație, cutremurul din Ungaria nu a înregistrat victime sau pagube materiale semnificative.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Mai multe cutremure au avut loc în Ungaria în ultimele zile

Ungaria a fost zguduită de mai multe cutremure în ultimele două zile, aproximativ 14 cutremure având loc în această țară, iar o parte din ele au fost resimțite și-n partea de vest a României.

Citește și: Cutremur astăzi în România! Ce magnitudine a avut și unde s-a produs

Un prim cutremur din această serie a avut loc sâmbătă la prânz. „În ziua de 19 August 2023 la ora 12:13:28 (ora locală a României) s-a produs în HUNGARY un cutremur mediu cu magnitudinea ml 4.0, la adâncimea de 28.7km. Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 41km NV de Bekescsaba, 48km SE de Szolnok, 70km E de Kecskemet, 76km NE de Szeged, 92km NV de Arad”, indică datele furnizate de Institutul Naţional de Cercetare- Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP), potrivit  News.ro.

Citește și: Cutremur puternic, duminică dimineață! Ce magnitudine a avut și unde s-a produs

Cel mai puternic dintre acestea a avut magnitudinea 4,1, iar epicentrul seismelor a fost situat la aproape 90 de kilometri nord-vest de Arad.

Un alt cutremur a avut loc în Bulgaria pe data de 22.08.2023, 18:36:25 (ora României), având o magnitudine de 3,7 și s-a produs la adâncimea de 11,8 kilometri.