Cutremur resimțit în mai multe orașe. Ce magnitudine a avut seismul

Autor: Alina Petre
Actualizat: 15 feb 2023, 10:56

Cutremur

Un cutremur s-a întregistrat, miercuri seară, anunță Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Un cutremur s-a produs, miercuri seară, informează Institutul Naţional de Cercetare- Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Seismul a avut loc miercuri, în ziua de 13 Iulie 2022, la ora 22:18:59 (ora locală a României), s-a produs la granița dintre ALBANIA-MACEDONIA.

Cutremurul a înregistrat magnitudinea de ml 3.2 și a avut loc la adâncimea de 10km.

Acesta s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 41km E de Tirana, 94km SV de Prizren, 113km SV de Skopje, 155km SV de Pristina, 238km V de Thessaloniki, 248km SV de Nis, 278km NE de Taranto,

287km SV de Sofia, 290km E de Bari.

Citeste si: Cutremur însemnat în România, miercuri după-amiază. Seismul s-a resimțit în mai multe orașe- Ce magnitudine a avut

Cutremur însemnat în România, miercuri după-amiază

Un  cutremur însemnat s-a produs, miercuri după-amiază, în România, informează Institutul Naţional de Cercetare- Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Seismul a avut loc în zona seismică Vrancea, Buzău și a înregistrat intensitatea 3.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Cutremurul s-a produs miercuri după-amiază, în ziua de 13 Iulie 2022, la ora 12:04:17 (ora locală a României), în ZONA SEISMICA VRANCEA, BUZAU.

Seimsul a înregistrat magnitudinea ml 3.9 și a avut loc la adâncimea de 20km.

Acesta s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 82km V de Braila, 85km V de Galati, 91km NE de Ploiesti, 108km E de Brasov, 125km S de Bacau, 130km NE de Bucuresti, 176km E de Pitesti, 192km NE de Ruse, 192km NV de Constanta, 198km S de Iasi.

În România, au loc frecvent cutremure de pământ

România are un risc seismic major în privința cutremurelor între 6- 7 grade pe scara Richter.

Dintre aceste arii epicentrale, zona seismică Vrancea este cea mai importantă, prin energia cutremurelor produse, extinderea ariei lor de macroseismicitate și caracterul persistent și concentrat al epicentrelor.

Seismicitatea din România este grupată în mai multe zone epicentrale: Vrancea, Făgăraș- Câmpulung, Banat, Crișana, Maramureș și Dobrogea de Sud.

Citeste si: Cutremur în România, marți dimineață. Ce magnitudine a avut și unde s-a resimțit seismul