Cutremur sâmbătă dimineață, în România! Iată care au fost zonele în care s-a resimțit

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 10 feb 2024, 14:20

Sâmbătă, 10 februarie 2024, un cutremur a luat prin surprindere mai mulți români

Sursa: Unsplash

Un nou cutremur a avut loc sâmbătă dimineața, în România, potrivit Institutului Național de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Sâmbătă, 10 februarie 2024, un cutremur a luat prin surprindere mai mulți români, chiar de la primele ore ale dimineții. Acesta a avut loc la ora 05:29 și face parte dintr-o serie de seisme ce s-au înregistrat în România în ultimele zile. INCDFP a transmis că seismul s-a produs la o adâncime de 73.9 km.

Citește și: Cutremur în România! Unde s-a produs și ce magnitudine a avut

Cutremur puternic în această dimineață! Unde s-a produs și ce magnitudine a avut

Potrivit INCDFP, un cutremur a fost resimțit de către români în această dimineață, în jurul orei 05:29. Acest seism a fost înregistrat în zona seismică Vrancea și a avut magnitudinea de 3,1 grade pe scara Richter, astfel acesta a fost resimțit de către locuitorii mai multor orașe din România. 

Citește și: Val de cutremure în România și Bulgaria. Ce magnitudine au avut acestea?

„În ziua de 10 Februarie 2024, la ora 05:29:04 (ora locală a României), s-a produs în ZONA SEISMICA VRANCEA, VRANCEA un cutremur slab cu magnitudinea ml 3.1, la adâncimea de 73.9 km. Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 38km V de Focsani, 72km E de Sfantu-Gheorghe, 72km N de Buzau, 87km E de Brasov, 87km S de Bacau, 89km SV de Bârlad”, potrivit Institutului Național de Cercetare- Dezvoltare pentru Fizica Pământului. 

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”

Cinci cutremure s-au resimțit într-o singură zi!

În această săptămână, mai multe cutremure au zguduit România, iar specialiștii au anunțat că unele au avut loc în zone fără activitate seismică, precum județele Ilfov sau Vaslui.

Aceste cinci cutremure, ce sunt neobișnuite din punctul de vedere au specialiștilor, au avut loc pe parcursul unei zile, mai exact la data de 5 februarie 2024. 

Primul seism ce a avut loc la data de 5 februarie 2024 a fost înregistrat în județul Argeș, la ora 06.11, la o adâncime de 10,2 kilometri şi a avut o magnitudine de 2,2 grade pe scara Richter.

Seismul din județul Argeș a avut loc la 29 km SV de Târgoviște, 29 km SE de Pitești, 68 km V de Ploiești, 74 km NE de Slatina, 77 km SE de Râmnicu Vâlcea, 79 km NV de București. 

Citește și: Două cutremure la distanță de câteva minute astăzi! Unde s-au produs și ce magnitudine au avut

S-au mai înregistrat cutremure și în Dâmbovița, unul la 06:14, iar altul la 15:31:32, în Vrancea, dar și în Ilfov.

Seismul din Vrancea a fost de cu magnitudinea de 3.4 grade pe scara Richter și a avut loc la adâncimea de 122,8 km, în apropierea următoarelor oraşe: 51km V de Focşani, 60km E de Sfântu-Gheorghe, 65km N de Buzău, 71km E de Braşov, 91km NE de Ploieşti.