Cutremur vineri seară în România. Ce magnitudine a avut și unde s-a resimțit

Author: Laura Macovei
Actualizat: 10 nov 2023, 23:22

Un cutremur cu magnitudinea 4,2 a avut loc vineri seară în Oltenia, Gorj. Este al patrulea seism din regiune în ultimele două zile.

Cutremurul cu magnitudinea 4,2 grade pe scara Richter a avut loc vineri seară în județul Gorj, la o adâncime de 15 kilometri. 

Cutremur azi, în România

Cutremurul a avut loc vineri seară în județul Gorj, Oltenia. Seismul s-a produs la 14km NV de Targu Jiu, 68km NE de Drobeta-Turnu Severin, 70km S de Hunedoara, 85km S de Deva, 96km V de Ramnicu Valcea. 

În ziua de 10.11.2023, 19:48:21 (ora României), s-a produs în OLTENIA, GORJ un cutremur mediu cu magnitudinea ML 4.3, la adâncimea de 15 km ”, transmite  Institutul Naţional de Cercetare- Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

În ultimele două zile au fost înregistrate nu mai puțin de patru cutremure în regiunea Oltenia, județul Gorj.

Citește și: Delia se află în Nepal, țara lovită vineri noapte de un cutremur cu magnitudinea 5,6 pe scara Richter. Peste 150 de persoane și-au pierdut viața

Joi au fost avut loc trei cutremure, două cu magnitudinea de 2,4 și unul cu magnitudinea 2,2.  

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Cutremur în zona Capitalei. Ce magnitudine a avut

În urmă cu o săptămână, un cutremur cu magnitudinea de 3,3 a avut loc la 50 de kilometri de București. 

Seismul a fost resimțit și în alte orașe.

Citește și: Mărturiile sfâșietoare ale refugiaților ajunși în România: „Totul este negru. Nu există lumină la capătul tunelului”. Alți zeci de români sunt blocați în infernul din Fâșia Gaza

Seismul de mică intensitate a avut loc pe data de 2 noiembrie în apropierea Bucureștiului. Cu toate acestea, locuitorii nu au resimțit cutremurul. 

C utremurul cu magnitudinea de 3.3  a fost resimțit în mai multe orașe din Muntenia. Seismul s-a produs joi seară, la ora 21:31.

Cutremurul a fost unul de suprafață, însă din fericire, autoritățile nu au raportat pagube.

Potrivit INFP, seismul a fost resimțit în mai multe orașe din Muntenia, Ialomița, având o adâncime de 15.0 Kilometri. Seismul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 50km V de Slobozia, 50km E de București, 69km S de Buzău, 72km SE de Ploiești, 94km NE de Giurgiu, 96km NE de Ruse.

În ziua de 02 Noiembrie 2023, la ora 21:31:08(ora locală a României), s-a produs în Muntenia, Ialomița, un cutremur slab cu magnitudinea ml 3.3, la  adâncimea de 13.5 km”, se arată în comunicatul transmis de  INFP.