CUTREMURATOR: Fetita asta de 12 ani ajunsese sa vomite de 40 de ori pe zi! Parintii au crezut ca este insarcinata, insa doctorii le-au dat o veste si mai socanta

Editor: Bogdan Mihai Autor: B.M.
Actualizat: 27 feb 2017, 05:59

O fetita de 12 ani din Marea Britanie ajunsese sa vomite de 40 ori pe zi.

Mama fetei a crezut ca este insarcinata si a dus-o la medic, insa diagnosticul a fost si mai neplacut. Jayde Pitt sufera de un sindrom rar, denumit "Cyclical Vomiting Syndrome".

Episoadele de voma sunt, de fapt, niste crize. Cu tratamentul adecvat, Jayde isi va putea controla crizele si va putea duce, astfel, o viata normala. Emotii puternice, stari de anxietate, sau o suparare mare, ii poate declansa, insa, din nou crizele de greata si voma.



Pana sa i se puna cumplitul diagnostic, adolescenta nici nu se mai putea duce la scoala din cauza ca i se facea mereu rau.

Sindromul "Cyclical Vomiting Syndrome" sau CVS poate afecta persoane de toate varstele. Se caracteaza prin greata, dureri de cap, vomitat continuu, organism slabit, aparent fara niciun motiv serios. Medicii sunt de parere ca aceasta boala ar fi de natura genetica si ca se instaleaza de obicei intre 3 si 7 ani.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”