CUTREMURATOR! O fetita repeta la vioara langa un stalp de iluminat pentru ca nu are curent electric acasa VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 03:56

Renata are 9 ani si este eleva a Scolii de Muzica din Piatra Neamt.

Este unul dintre cei mai buni elevi din clasa, insa, colegii nu ii stiu cel mai mare secret al fetei. In vreme ce alti elevi au tot confortul acasa, ea este nevoita sa-si faca temele si repetitiile pe intuneric. E vremea repetitiilor, dar in camera Renatei arde doar o candela.

Cu pasi marunti, cu vioara intr-o mana si cu mama alaturi, Renata se indreapta spre locul unde canta in fiecare seara: Pe o sina de tren unde este un stalp de iluminat.
Aici sta ore in sir si canta. Mamei ii vine cel mai greu sa-si vada copilul chiunuit. Din pacate, nu are ce sa-i ofere mai mult. Acum trei ani, si ea si sotul au ramas fara serviciu si nu au mai avut bani sa plateasca lumina. Facturile s-au adunat si s-au trezit ca au de achitat 2.000 de lei, o suma enorma pentru ei.

Parintii, mult prea sarmani, nu si-au permis sa-i cumpere o vioara.
Din mila scolii, fata a primit un instrument muzical, insa e vechi de zeci de ani, si chiar daca din el, acordurile nu mai sunt demult line, Renata a invatat sa le simta ca si cum ar tine in maini o vioara si un arcus nou-noute. Maturizata mult prea devreme, Renata nu le cere nimic parintilor.

Mai mult decat atat, cand vine de la scoala, merge in piata si ii da mamei o mana de ajutor.
Tatal munceste cu ziua pe la cine apuca isi cauta un loc de munca, insa nu a reusit sa-si gaseasca nimic pana acum. Pentru micuta violonista talentata cel mai mare vis este acum sa aiba lumina. Doar asa va putea sa performeze, sa ajunga un nume in muzica si sa scape de saracie.

 

Taguri:

Pare că Bianca Giurcă și Patrick vor să treacă la un nou nivel, întrucât și-au imaginat cum le-ar sta ca un cuplu. Tânărul este încrezător că va ajunge să aibă o relație cu frumoasa șatenă. De asemenea, această idee îi surâde și ei.