CUTREMURATOR: "Salvati-mi copiii!". Acestea sunt cuvintele unui tata DISPERAT

Editor: Bogdan Mihai Autor: B.M.
Actualizat: 13 oct 2020, 06:45

"Salvati-mi copiii!". Acestea sunt cuvintele unui tata disperat, care ne-a sunat, astazi, sa ne ceara ajutorul!

Mergea de ore bune, prin nameti, pana la cea mai apropiata farmacie, si, in mijlocul unei paduri, a simtit ca nu mai poate! Macar pentru micutul de un an si trei luni, care are febra, sa faca cineva ceva! Ne-am mobilizat si noi, impreuna cu cei de la departamentul de urgenta, iar strigatul de ajutor al acestui parinte a fost auzit de salvatori!

14 kilometri avea de mers pe jos, prin padure si prin nameti, acest tata disperat, pana la o localitate invecinata satului Ples, din judetul Buzau.

Acolo era cea mai apropiata farmacie deschisa: "Zapada este mare. Este pana la buricul meu. Prin zapada inot acum. Abia am facut jumatate de drum, plecat de azi-dimineata de acasa, de la ora 9!". Trebuia sa invinga nametii si frigul, pentru cei doi copii bolnavi, care-l asteptau acasa: "Am doi copii bolnavi  acasa. Unul de 1 an si 3 luni si unul de 14 ani". Gandul ca micutii lui sunt in pericol l-a facut sa uite de pericolul care-l inconjura.


"Diseara pe la 8-9 cred ca o sa ajung inapoi acasa, cu ajutorul lui Dumnezeu. Mi-am luat la mine o secure. Ca drumul este prin padure", ne spunea tatal celor doi. Parintele care ne-a sunat facuse tot posibilul sa-si ajute copiii de acasa, dar ce poti face intr-un catun inzapezit, rupt de lume?

Atatea drame sunt intre zapezi, atatia oameni au nevoie disperata de ajutor, iar acest parinte stia foarte bine ce se intampla dincolo de nametii din satul lui! In aceasta dimineata, medicul l-a sfatuit sa duca micutii la dispensar si sa cumpere medicamentele necesare!

Singura
farmacie deschisa era, insa, la 14 kilometri de mers pe jos distanta! In timp ce colegii vorbeau cu el la telefon, bateria i se descarca, iar el, tatal, ne cerea ajutorul dintr-o padure. Am sunat si noi numaidecat la numarul unic de urgenta 112. Un utilaj de la deszapezire a fost trimis de catre Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Buzau si spre comuna Bisoca!

Intre timp, si medicul de familie a reusit sa ajunga la cei doi copii, lasati in grija mamei! Micutului de un an si trei luni i-a fost scazuta febra, iar tatal s-a intors cu bine
acasa, la familia lui, cu toate medicamentele necesare. Din pacate, nu este pentru prima oara, cand oamenii din comuna Bisoca traiesc asemenea drame. In urma cu doi ani, aceiasi oameni erau ingenunchiati de natura dezlantuita. Nici atunci autoritatile locale nu au reusit sa ajunga la sinistrati. Tot noi, Stirile Kanal D i-am ajutat.
##VIDEO100720##

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei