Cutremure în lanț, joi, în România. Seismele s-au produs la distanță de doar câteva minute

Author: Alina Petre

Cutremure în lanț, joi, în România

Două cutremure s-au produs în România la distanță de doar câteva minute, informează Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Institutul Naţional de Cercetare- Dezvoltare pentru Fizica Pământului a anunțat că două seisme s-au înregistrat în zona Gorj. Cutremurele s-au produs la distanță de doar câteva minute.

Citește și: Val de cutremure, marți, în România! Ce magnitudine au avut seismele

Cutremure în lanț, joi, în România

Primul seism s-a produs joi, 9 Martie, la ora 16:27, în OLTENIA, GORJ și a înregistrat magnitudinea ml 2.0, la adâncimea de 15km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 17km NV de Targu Jiu, 65km NE de Drobeta-Turnu Severin, 70km S de Hunedoara, 85km S de Deva, 96km E de Resita.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

La distanță de doar câteva minute s-a produs un alt seism. Al doilea cutremur a avut loc la ora 16:28, în OLTENIA, GORJ  și a avut magnitudinea ml 2.7, la adâncimea de 14km.

Seismul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 17km NV de Targu Jiu, 68km S de Hunedoara, 69km NE de Drobeta-Turnu Severin, 82km S de Deva, 98km V de Ramnicu Valcea, 98km E de Resita.

Ce spun specialiștii INFP despre cutremurele din Gorj

"Activitatea seismică din zonă este în continuare intensă şi se încadrează în parametrii estimaţi după un şoc principal.   Aceasta va continua timp de aproximativ o lună, ne aşteptăm să se observe o scădere a frecvenţei şi a magnitudinii replicilor, dar nu excludem şi posibile replici mai puternice. Toate noile echipamente instalate zilele precedente în zona epicentrală, în localităţile Leleşti, Runcu, Peştişani şi Bâltişoara, din judeţul Gorj, sunt operaţionale, înregistrând permanent mişcarea solului, iar datele sunt trimise în timp real, pentru analiză şi procesare către Centrul Naţional de Date al INCDFP.

Prin instalarea acestei aparaturi, cresc capabilităţile de detectare a seismelor de magnitudine mică/foarte mică (microcutremure), care acum pot fi localizate cu mai multă precizie",  au precizat  specialiștii INFP.

Citește și: Cutremure în lanț în România, luni seara. Ce magnitudine au avut seismele și unde s-au produs