Cutremure în lanț, sâmbătă dimineața. Seismele s-au resimțit în mai multe orașe. Ce magnitudine au avut

Autor: Alina Petre
Actualizat: 03 iun 2023, 00:15

Cutremur puternic în Creta

Două cutremure s-au înregistrat, sâmbătă dimineața, la doar câteva minute distanță, informează Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Două cutremure s-au înregistrat, sâmbătă dimineața, la doar câteva minute distanță, informează Institutul Naţional de Cercetare- Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Cutremure în lanț, vineri dimineața

Cutremurul s-a produs sâmbătă dimineața, în ziua de 03 Septembrie 2022, la ora 07:45:55 (ora locală a României), s-a produs în Grecia.

Seismul a înregistrat magnitudinea ml 3.7 și a avut loc la adâncimea de 2km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 129km SV de Thessaloniki, 160km N de Patra, 231km NV de Piraeus, 233km NV de Athens, 265km S de Skopje, 268km SE de Tirana.

Citeste si: Cutremur, resimțit în mai multe orașe- Ce magnitudine a avut seismul

Cutremur puternic în Creta, în urmă cu puțin timp

Al doilea sesism s-a produs la doar câteva minute distanță, sâmbătă, în ziua de 03 Septembrie 2022 la ora 07:13:09 (ora locală a României) s-a produs în Creta, Grecia

un cutremur semnificativ cu magnitudinea ml 5.3, la adâncimea de 10km.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Nu au fost raportate pagube.

În ziua de 30 August 2022 la ora 15:42:26 (ora locală a României) s-a produs în Creta, Grecia un cutremur slab cu magnitudinea ml 3.7, la adâncimea de 5km.

Cutremure frecvente în Grecia

Un cutremur cu magnitudinea de 5,8 grade a lovit insula Creta pe 27 septembrie, provocând moartea unei persoane, rănirea altor zeci și deteriorarea a sute de clădiri.

Grecia este supusă multor falii seismice și este lovită în mod regulat de cutremure.

În octombrie, un cutremur cu magnitudinea 7,0 s-a produs în Marea Egee, între insula grecească Samos și orașul Izmir din vestul Turciei.

Cele mai multe pagube au fost înregistrate în Turcia, unde 114 persoane au fost ucise și peste o mie au fost rănite. În Grecia, doi adolescenți au fost uciși în Samos.

Un al treilea cutremur ușor, cu magnitudinea de 4 grade pe scara Richter, s-a produs duminică, la ora 17:14, la 53 km nord-vest de Atena, la o adâncime de 16,7 km.

Citeste si: Povestea tragică a unui bebeluș, în vârstă de doi ani, care a paralizat după ce medicii i-au greșit diagnosticul de 15 ori. Este posibil să nu mai meargă niciodată

 

Taguri: