Cutremurul din Japonia a luat zeci de vieți! Care este bilanțul victimelor făcute de seism

Author: Diana Ghita
Actualizat: 02 ian 2024, 09:35

Seismul din Japonia a făcut ravagii

Sursa: Profimedia

În Japonia s-a produs un cutremur devastator chiar în prima zi din anul 2024. Acesta a fost urmat de zeci de replici, cea mai mare având magnitudinea de 7,5.

Cutremurul din Japonia nu doar că a produs daune majore, dar a și luat viețile unor oameni nevinovați, care au sfârșit sub dărâmături.

Care este bilanțul victimelor în urma cutremurului din Japonia

Timp de 5 ore, 50 de seisme au lovit coasta japoneză, în dimineața zilei de luni. Cel mai mare a avut magnitudinea de 7,5, iar 36.000 de case au rămas în beznă și în frig, întrucât fenomenul agresiv a produs o imensă pană de curent.

Aceasta nu este singura pagubă produsă de cutremur, fiind, totodată, mai multe locuințe prăbușite, sub ruinele cărora au fost prinse șase persoane, dintre care patru au murit, după cum preciza ieri purtătorul de cuvânt al Guvernului din Japonia.

Însă, până, în această dimineață, autoritățile din prefectura Ishikawa au anunțat că numărul victimelor a crescut vertiginos la 30 de morți. 15 dintre aceștia au decedat în portul Wjima, din peninsula Noto.

Pe lângă aceștia, la ora actuală sunt 14 persoane care prezintă răni grave și alți mulți oameni care, din fericire, au doar răni superficiale.

Citește și: Japonia, devastată de 30 de cutremure! Este alertă de tsunami pe coasta arhipelagului

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Joe Biden este hotărât să-i ofere sprijin Japoniei

Imediat cum a aflat despre cataclismul produs în Japonia, președintele Statelor Unite, Joe Biden, a transmis că nu-i va lăsa pe japonezi, fiindu-le alături cu tot ce au nevoie în aceste momente grele, întrucât sunt „aliaţi apropiaţi”.

„Administraţia mea este în contact cu responsabilii niponi şi SUA sunt gata să furnizeze tot ajutorul necesar poporului japonez”,

a declarat Joe Biden, prin intermediul unui comunicat.

Totuși, există și vești bune, întrucât Centrul de alertă pentru tsunami din Pacific a transmis că „ameninţarea unui tsunami este acum în mare parte înlăturată”.

Însă, populația este îndemnată de autorități să rămână în zonele înalte, departe de țărm, mai ales pe cei din zona coastei de nord a Japoniei.

Seismul produs în cursul zilei de 1 ianuarie a fost cel mai mare care a lovit peninsula Noto în 139 de ani, potrivit datelor transmise de Agenția de Meteorologie a Japoniei, citată

de BBC.

Deși un tsunami de proporții nu mai reprezintă un pericol, se preconizează un risc ridicate de alunecări de teren sau incendii în zonele afectate de puternicul cutremur.

Citește și: Cutremur puternic in Japonia! Peste 20 de morti, cel putin 1.000 de raniti si multe cladiri prabusite