Cuvintele sfâșietoare ale Alinei, tânăra care și-a pierdut copilul și soțul în apele Mureșului. „De ce mi i-ai luat Doamne pe amândoi, cu ce ți-am greșit să îmi faci așa ceva?”

Autor: Sara Andreescu
Actualizat: 02 feb 2024, 00:30

Alina, tânăra mamă care a fost salvată din apele râului Mureș după ce barca s-a scufundat, își strigă durerea

Sursa: Facebook

Alina, tânăra mamă care a fost salvată din apele râului Mureș după ce barca s-a scufundat, își strigă durerea. Copilul s-a înecat, iar soțul nu a fost încă găsit.

Alina Luca este una dintre cele 11 persoane care s-au imbarcat în seara zilei de 30 aprilie pe barca din lemn care s-a scufundat în apele râului Mureș. Alături de Alina se aflau soțul, fiul, dar și cumnatul alături de cei doi copii ai săi. Alina și băiețelul său au fost scoși din apa la scurt timp după ce ambarcațiunea s-a scufundat, iar soțul, cumnatul și cei doi copii ai acestuia sunt încă dispăruți. 

Mama care și-a pierdut copilul și soțul în râul Mureș își strigă durerea 

Alina Luca, una dintre supraviețuitoarele tragediei de pe râul Mureș, a vorbit pentru prima dată, pentru Glasul Aradului despre drama cumplită prin care trece. S-a luptat să-și salveze copilul, însă Mureșul a învins, apoi și-a strigat cu durere soțul, dar în zadar, deoarece Eduard este de negăsit.

La fel și cumnatul și copiii lor.

„De ce mi i-ai luat Doamne pe amândoi,cu ce ți-am greșit să îmi faci așa ceva...nu voi putea trăi niciodată fără ei doi....ai mai lăsat și un copil fără tată,de ce mă în halul ăsta la încercare... trebuia să fie cel mai frumos an și l-ai transformat într-un coșmar din care nu ne putem trezi... vă voi iubii mereu”, a

scris tânăra mama pe pagina de Facebook. 

Firul tragediei de pe râul Mureș 

„În seara zilei de 30 aprilie, în jurul orei 20,40, un bărbat de 33 de ani, din Semlac, s-a deplasat de pe malul stâng al râului Mureş (Periam Port- judeţul Timiş) spre malul drept (judeţul Arad), în extravilanul localităţii Semlac, cu o barcă din lemn. În ambarcaţiune, din extravilanul localităţii Semlac, s-au îmbarcat 11 persoane (5 majore şi 6 minore), pentru a ajunge în Periam Port.

La aproximativ 2-3 metri de mal, ambarcaţiunea s-a scufundat'',  a informat IPJ Arad. 

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Barca răsturnată duminică seară în râul Mureş nu era înmatriculată, iar cel care o conducea- un bărbat de 33 de ani- nu avea permis şi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, acesta

fiind reţinut, a mai menționat sursa citată. 

Până în acest moment, patru persoane sunt încă dispărute, printre acestea fiind şi doi copii", a anunţat ISU Timiş. 

Luni dimineaţă, pompierii timişeni au început deplasarea către locul evenimentului pentru continuarea căutărilor cu forţe mărite.

Un efectiv de 24 de pompieri timişeni vor interveni cu o autospecială de serviciu, şase autospeciale de primă intervenţie şi comandă, un microbuz, nouă bărci, o ambulanţă SMURD şi un echipaj cu patru scafandri.

De asemenea, cincisprezece pompieri arădeni vor acţiona cu patru autospeciale de primă intervenţie şi comandă, patru bărci şi un echipaj SMURD, transmite AGERPRES