CV Cristian Popescu Piedone. Ce studii are acesta și cum a intrat în politică

Autor: Ana Dinu
Actualizat: 06 apr 2021, 15:12
Ce studii are Cristian Popescu Piedone
Sursa: Instagram

Cristian Popescu Piedone este un om politic și actual primar al Sectorului 5 din Capitală. Acesta a revenit în atenția publică după ce a candidat la alegerile locale din 2020, pe care le-a și câștigat.

Cristian Popescu Piedone s-a născut pe 15 februarie 1963, în București. Este căsătorit și are doi copii. A fost primarul Sectorului 4 începând din 2008, iar cariera sa politică s-a întrerupt în 2015 când a demisionat, după tragicul eveniment din clubul Colectiv.

Ce studii a urmat Cristian Popescu Piedone

Cristian Popescu Piedone a absolvit  Liceului ”Dimitrie Gusti”, din București, promoția 1995. Ulterior, a urmat cursurile Univeristății din Petroșani și este licențiat în Științe Economice.

Cristian Popescu Piedone și-a început cariera profesională în perioada 1996-2000 ca consilier local în cadrul Consiliului Local al Sectorului 5. În perioada următoare a devenit director al Direcției Inspecție Generala din cadrul Primariei Sectorului 6 și a fost consilier municipal în cadrul Consiliului General al Municipiului București, până în 2004.

În perioada 2004-2008 a fost consilier local în cadrul Consiliului Local al Sectorului 6, iar din iulie 2008 a fost primarul sectorului 4, până în 2015 când a demisionat din funcție, după incendiul din clubul Colectiv, și totodată s-a retras din viața publică.

Citeste si: Cristian Popescu “Piedone”, astăzi, la “40 de întrebări cu Denise Rifai”! Printre dezvăluiri, cum a reușit să slăbească radical, de la 218 kilograme

Cariera politică a lui Cristian Popescu Piedone

Cristian Popescu Piedone a fost primarul Sectorului 4, când a candidat din partea Partidului Conservator. După ce a candidat din partea conservatorilor și a câștigat cu o majoritate covârșitoare, edilul a amenințat în 2011, că demisionează și candidează din partea UNPR.

Acest lucru nu s-a întâmplat, pentru că ar fi urmat să-și piardă mandatul de primar în funcție, și a candidat din partea USL.  La alegerile din 2012, a obținut 80,35 la sută din voturi, candindând din partea USL.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Cristian Popescu Piedone, primarul sectorului 5, a anunțat ce se va întâmpla cu bătrânele care vând pătrunjel la colțul străzii. Ce dezicie a luat edilul?

Cum a ajuns Cristian Popescu Piedone de la șef de restaurant, la apărător al protecției consumatorului

În perioada revoluției, Cristian Popescu Piedone a fost șef de restaurant și de complex hotelier la mare.

Ulterior, în 1990 s-a apucat de comerț în București, unde și-a deschis Restaurantul Ciocârlia pe cheiul Dâmboviței.

În 1994, a intrat în Partidul Social Democrat, pentru că tinerii PSD-iști se strângeau la el la restaurant. După ce a ieșit din PSD a intrat în PC.

În 2004, a pus bazele Asociației pentru Protecția Consumatorului, care l-a propulsat în atenția publicului, în calitate de apărător al drepturilor consumatorilor.

În 2015, Piedone a dispărut din viața publică, după ce a demisionat din funcția de primar al Sectorului 4, ca urmare a incidentului care a avut loc în clubul Colectiv.

Cristian Popescu Piedone a revenit în atenția publică când a candidat la algerile locale din 2020, pe care le-a și câștigat. 

Cristian Popescu Piedone, invitat în această seară la ”40 de întrebări cu Denise Rifai”

Cristian Popescu Piedone este invitat în emisiunea ”40 de întrebări cu Denise Rifai”, politicianul va răspunde la cele mai râvânite întrebări din cariera sa, dar totodată, va face lumină și în cel mai controversat scandal, care i-a adus demisia, incendiul din clubul Colectiv.

Urmăriți o ediție incendiară din ”40 de întrebări cu Denise Rifai” în această seară de la 23:15, la Kanal D.

 

 


O nouă ediție plină de suspans a emisiunii ”Casa iubirii”. Sâmbătă, fetele și băieții au intrat cu o stare bună, însă Alexandra a ținut să-i reproșeze ceva lui Gagea.