CV și date biografice Gică Popescu. La ce echipe a jucat și ce trofee a câștigat

Author: Luiza Stama
Actualizat: 18 iul 2022, 17:40
Gica Popescu
Sursa: wikipedia

Gica Popescu, unul dintre cei mai talentati fotbalisti romani este actualmente impresar. Iata cateva date biografice despre celebrul fotbalist.

Gica Popescu s-a nascut pe 9 octombrie 1967, la Calafat si este unul dintre cei mai mari fotbalisti pe care i-a avut Romania. Numele lui real este Gheorghe Popescu si este casatorit cu Luminita Popescu, din anul 1999. Cei doi au doi copii, Maria si Nicholas.

La ce echipe a jucat Gica Popescu

A participat cu echipa națională de fotbal a României la trei turnee finale ale Campionatelor mondiale (1990, 1994 și 1998) și la două ale Campionatelor europene de fotbal (1996 și 2000).

De-a lungul carierei a jucat la CS Universitatea Craiova, Dinamo București, Steaua București, PSV Eindhoven, Tottenham Hotspur, FC Barcelona, U.S. Lecce, Galatasaray S.K. (cu care a câștigat Cupa UEFA în 2000) și SV Hannover 96, câștigând 13 trofee.

A fost căpitanul celebrei echipe FC Barcelona, cu care a câștigat Cupa Cupelor.

Citeste si: Gica Popescu, fata in fata cu Denise Rifai, marti, 20 octombrie, de la ora 23:00, la “40 de întrebări cu Denise Rifai”, pe Kanal D!

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Retragerea lui Gica Popescu din fotbal

După retragerea din fotbal, a intrat în afaceri și și-a deschis propria școală de fotbal (Școala de Fotbal Gică Popescu) la Craiova.

În martie 2008 a fost decorat cu Ordinul „Meritul Sportiv” clasa a III-a, pentru rezultatele obținute la turneele finale din perioada 1990-2000 și pentru întreaga activitate.

Gheorghe Popescu deține un holding alcătuit din zece firme, cu proiecte în domeniile hotelier și imobiliar-birouri, spații comerciale și rezidențial.

În anul 2008, averea lui era estimată la 40 milioane de euro. Deține și compania Energie Investments Group (EIG), prin intermediul căreia intenționează să intre pe piața energiei eoliene.

Citeste si: Gica Popescu, dupa ce a fost condamnat in dosarul transferurilor: "Eu ma simt curat, dar instantele decid. Procesul mi-a facut mult rau"

Citeste si: Sotia lui Gica Popescu, traumatizata de arestarea sotului! Femeia a mers la inchisoare sa-l vada

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.