Daca dormi mai putin de sase ore pe noapte, risti sa faci un atac cerebral!

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 05:44

Studiile arata ca daca dormi mai putin de sase ore pe noapte risti sa faci un atac cerebral.

 Cercetatorii au descoperit ca cei tineri care nu dorm suficient au simptomele unui atac cerebral spre deosebire de cei care dorm cate noua ore pe noapte si asta chiar daca nu au probleme de sanatate si nici in istoricul familiei.

Peste 5, 000 de participanti cu varste cuprinse intre 45 si cei de pensionare, au fost monitorizati timp de trei ani, dupa ce au acceptat sa faca parte dintr-un studiu american.


Cei care au dormit mai putin de sase ore erau predispusi la simptome precum amorteala, moleseala pe un a din partile corpului, ameteala, pierdere de vedere sau incapacitatea de a se exprima verbal si in scris.
Oamenii de stiinta de la Uiniversitatea din Alabama au spus ca impactul somnului este unul vital indiferent de varsta, greutate sau alte riscuri precum presiunea ridicata a sangelui.

Participantii la studio au fost impartiti in cinci grupuri dupa orele de somn dormite.Ei
au fost rugati sa raporteze simptomele la fiecare sase luni. Profesorul Virginia Howard a spus: Multi oameni pot avea aceste simptome, pe car enu le recunosc ca fiind cele ale unui atac cerebral si poate nici nu le mentioneaza doctorului.