Daca nu aveti timp de sport, au gasit autoritatile solutia ideala pentru a va face sa alergati: trecerile de pietoni!

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 27 sep 2020, 01:25

Intersectie aglomerata, bulevard mare, ore de trafic intens. Si una dintre cele mai palpitante treceri de pietoni.

Adevarata proba olimpica ar putea fi declarat traversatul pe aici. Nu de alta, dar ar trebui sa fii destul de iute de picior sa ajungi dintr-o parte in alta in doar 25 de secunde, atat cat dureaza verdele semaforului.

Priviti-o pe aceasta batrana! Nu poate merge foarte repede, asa ca, pentru ea, traversarea este un chin. E abia la mijlocul zebrei, iar culoarea semaforului deja isi schimba culoarea.

Incearca sa alerge cat de repede poate pentru varsta ei. Si nu este singura in aceasta situatie.

Cu un strudel in mana si cu ochii pe semafor, aceasta doamna are deja reflexe demne de atletism. Mai are doua benzi de traversat, dar e deja rosu.

Centrul Capitalei nu are doar magazine scumpe, ci si semafoare zgarcite cu pietonii. Acesta, de exemplu, bate, probabil, orice record.

Negativ.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

14 secunde, nici mai mult, nici mai putin. Nu e recordul de viteza la 50 de metri, desi traversatul pe aici e oarecum asemanator.

Asa ca am incercat si noi un mic experiment.

26 de secunde, atat ne-ar fi trebuit pentru a ajunge de pe un trotuar pe altul. Asadar, pentru cine doreste sa se mentina in forma, la orice varsta, i-am putea recomanda traversatul prin aceste zone. Va fi nevoit sa invete sa alerge, oricum.

 

Taguri: