Dacia amfibie! 4 studenti romani au construit o masina care merge pe apa

Autor: B.M. Editor: Bogdan Mihai
Actualizat: 27 mar 2017, 19:42

Cine spune ca batrana Dacie Break si-a trait traiul? Niste studenti din Constanta au transformat-o in visul oricaror salvatori. Iata cum arata masina-amfibie!

E batrana Dacie care revine in forta, pe-o pluta teapana! Faceti cunostinta cu Dacia Break-reinventata! Surata demult la pensie a modelelor din fabrica se intoarce. E drept, nu pe asfalt uscat, cum ne-am fi asteptat!

Noul model de masina veche are, in loc de cai putere-n plus, un scut anti-inundatie. Ideea care le surade mai degraba pescarilor, decat soferilor, a venit de la o studenta a Universitatii Maritime din Constanta.

Fata a vrut sa impresioneze comisia de licenta cu un proiect inedit, asa ca a dat rochia pe salopeta si s-a pus pe treaba!

Ca orice prototip, Dacia-amfibie mai are nevoie de ajustari! Dar, pana una, alta, greul a trecut! "Masina are un sparge-val in fata, care se poate ridica cand intra in apa, pentru ca la prima testare, unde a prins aproape 7 kilometri pe ora. A facut val in fata si a intrat apa la motor".


Dacia pe apa este o adevarata mina de aur- cred inventatorii ei! Nu doar ca poate fi folosita la inundatii, pentru aprovizionarea localnicilor din zone izolate, dar, poate fi transformata si in ambulanta!

Cei 4 tineri au investit 2.500 de euro in ideea lor. Universitatea le-a decontat toata investitia si ii sustine in continuare, pentru ca inventia sa ajunga cunoscuta in toata lumea!

"Am fost singurii care au luat 10 si a fost o mandrie a noastra sa si facem ceva in plus fata de ceilalti".
Acum, urmatorul pas este ca Dacia-amfibie sa fie inmatriculata, cu acte-n regula, atat ca autoturism, cat si ca ambarcatiune pe apa.
##VIDEO125196##

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.