Dacia oprește producția în România. Până când se aplică măsura și ce se întâmplă cu angajații?

Autor: B.H.
Actualizat: 23 iul 2020, 09:58

Criza apărută în România din cauza coronavirusului i-a determinat pe reprezentații Dacia să oprească producția în România. Cât durează această măsură și cum sunt afectați angajații?

Ion Iordache, vicepreşedintele Sindicatului Automobile Dacia, a confirmat în această dimineață că producția auto va fi oprită, măsura fiind luată pentru a proteja sănătatea angajaților.

Citeste si: Coronavirus România. Numărul cazurilor confirmate a ajuns la 246

Decizia care vizează oprirea producției Dacia pe teritoriul României vine după ce luni, grupul Renault a anunțat că va înceta producția în toate uzinele sale din Europa.

Dacia oprește producția în România. Până când se aplică măsura și ce se întâmplă cu angajații?

Dacia oprește producția în România în intervalul 19 martie-5 aprilie. Chiar dacă nu au fost înregistrate cazuri de coronavirus la uzină, această măsură este menită să prevină răspândirea noului coronavirus.

Citeste si: Turcia a anunțat primul deces din cauza coronavirusului

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

"De mâine de la ora 12 și până pe data de 5 aprilie, uzina Dacia își încetează activitatea, ca măsură preventivă. La Dacia nu există niciun caz de coronavirus, însă există angajați care au luat contact cu oameni din zone cu probleme și care acum stau izolați la domiciliu.", a spus Ion Iordache, vicepreşedintele Sindicatului Automobile Dacia, potrivit mediafax.ro.

În perioada în care producția va fi oprită, angajații vor primi 85% din salariu. 

Citeste si: Republica Moldova anunță primul deces în urma coronavirusului