Dacian Cioloș și-a anunțat demisia din funcția de președinte al USR! Cătălin Drulă preia șefia partidului

Autor: Andrei Ionescu
Actualizat: 07 nov 2022, 07:05

Dacian Cioloș

Sursa: Facebook Dacian Cioloș

Președintele Dacian Cioloș și-a anunțat demisia din funcția de președinte al USR. Cioloș a anunțat că nu va participa la următoarele alegeri interne.

UPDATE Dacian Cioloș a anunțat că demisionează din funcția de președinte al USR.

„Partidul USR este în continuare o alternativă pe scena politică din România, o alternativă la extremism.

Am decis să demisionez din poziția de președinte, rămân în continuare în partid, un membru de partid și voi căuta în continuare cu ceilalți colegi care cred că acest partid, pentru a avea un viitor și eu cred că trebuie să aibă un viitor, are nevoie de împrospătare, are nevoie de reconectare la societate, are nevoie de curajul de a-și recunoaște limitele pe care

trebuie să le depășească în perioada următoare.

Va rămâne preșdinte interimar Cătălin Drulă, care este vicepreședintele cu cele mai multe voturi din Biroul Național, până când conducerea partidului va decide să organizeze alegeri pentru un nou președinte.

Din punctul meu de vedere, e nevoie de mai mult decât atât și e exact ce propusesem și eu în programul meu. Cred că ar fi important să înceapă o dezbatere în partid.

Nu cred că «business as usual» e în continuare o soluție pentru USR, cred că ar trebui începută o dezbatere și legată de moficarea statutului, lucru pe care l-am conventi la ultimul congres.

Sper ca membrii să nu plece din partid și să rămână să se bată pentru modernizarea partidului și acolo unde e nevoie modernizarea statutului.

Aș vrea să le transmit un mesaj susținătorilor noștri, cei care au asistat în acest zile la zbaterile noastre interne și să le spun că cred în continuare că dialogul intern câteodată poate fi mai dur, direct, dar

acesta, care ține viu un partid, lucruri pe care probabil nu le-ați văzut la alte partide, această neliniște interioară, dacă e bine canalizată, poate să producă un partid care să reprezinte societatea.

Nu mai candidez la funcția de președinte. N-are niciun sens.

Nu puterile mi-au lipsit mie, ci puterea că putem colabora împreună. Puterea nu trebuie să o concentreze un singur om.

În USR nu cred că va reuși niciun om să concentreze puterea și de unul singur să ducă partidul într-o anumită direcție. Fără încredere- nu aia mimată, ci sinceră, concret exprimată în deciziile care se iau- că putem colabora unii cu ceilalți și că avem interese comune, fără ea va fi greu să reușim.

(...)

Pe mine nu mă face funcția”, a declarat Dacian Cioloș.

UPDATE Iată mesajul pe care Dacian Cioloș l-a transmis colegilor din USR după demisia din funcția de președinte!

”Bună colegi. Din motivele pe care am avut ocazia să le expun în partid în aceste ultime zile, în urma votului de azi din BN asupra Programului meu ca preşedinte, am decis să-mi depun mandatul de preşedinte al USR. Intenţionez să rămân în continuare în partid şi să susţin, ca membru, lucrurile care cred că ar trebui făcute.

Vă mulţumesc pentru felul în care am lucrat împreună, vă urez mult succes şi să ne vedem cu bine. Îi urez mult succes lui Cătălin Drulă pentru interimatul pe care-l va prelua. Dacă credeţi că vreodată vă pot ajuta cu ceva, sunt alături de voi”, a transmis Dacian Cioloș, potrivit News.ro.

 

Dacian Cioloș și-a anunțat demisia în Biroul Național, după ce acesta i-a respins propunerea unui nou program de conducere.

Propunerea lui Cioloș a fost respinsă astăzi cu 14 voturi contra și 11 pro în Biroul Național al USR. 

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Dacian Cioloș a câștigat alegerile interne ale USR, dar Biroul Național a rămas în urma alegerilor controlat de "Team Barna". Cei 14 membri care au respins propunerea lui Cioloș de reformare a partidului ar fi exact cei care fac parte din "Team Barna".

În ultimele zile, Dacian Cioloș și fostul președinte al USR, Dan Barna, s-au contrat pe un grup intern al USR, dar și public, pe Facebook.

Citeste si: Guvernul Cioloș a fost respins la votul din Parlament! Doar 88 de voturi pentru!

Dacian Cioloș și-a anunțat demisia din funcția de președinte al USR!

Potrivit unor surse apropiate de Dacian Cioloș, citate de digi24.ro, actualul președinte al USR ar urma să își anunțe oficial demisia la ora 18:00, într-o conferință de presă.

Potrivit statutului, Cătălin Drulă va prelua șefia partidului, fiind vicepreședintele care a obținut cel mai mare număr de voturi la Congresul intern.

”Eu nu am candidat la ultimele alegeri. Am avut această competiţie între Dacian Cioloş şi Dan Barna. Este o regulă statutară care spune că, dacă din orice motiv, rămânem fără preşedinte, preia vicepreşedintele cu cele mai multe voturi care, în cazul acesta sunt eu. Dacă va fi nevoie voi face acest rol, îmi voi face datoria de a conduce partidul. Datoria unui lider – oricare ar fi el – este să dea mesaje de încredere”, declara anterior Cătălin Drulă.

Drulă e un apropiat al lui Dan Barna, fiind din echipa fostului președinte al USR.

”A fost destul şocant acest moment care s-a întâmplat ieri, încă încercăm să-l lămurim”, mai declara Drulă, referindu-se la programul lui Cioloș și la vehiculata amenințare a acestuia cu demisia din funcția de președinte al partidului.

Zilele trecute, Dan Barna a aruncat săgeți înspre Dacian Cioloș. Pe un grup intern al USR Dan Barna l-a acuzat pe Cioloș că încearcă să preia partidul "pe persoană fizică".

"Acest mesaj despre un primar PNL ar fi trebuit să vină de la președintele USR. Dar Dacian e ocupat cu altele", a scris Dan Barna pe Facebook, la o postare legată de primarul Iașiului, Mihai Chirica, cercetat penal sub control judiciar.

"Închei cu o notă personală adresată lui Dan Barna. Acest moment nu este despre Cioloș și Barna. Nu trebuie să fie. Invitația mea de deschidere include și acest mesaj, că e timpul să creștem lideri alternativi pentru binele acestui partid și credibilitatea ofertei sale politice.

Consider declarațiile și acțiunile lui Dan o stângăcie, dar și o forțare a ordinii stabilite prin votul membrilor la congresul care a avut loc recent", scria Dacian Cioloș pe Facebook.

Citeste si: BREAKING NEWS! Klaus Iohannis l-a desemnat premier pe Nicolae Ciucă! USR a refuzat să se mai prezinte la discuții