Daft Punk, marele CASTIGATOR la gala premiilor Grammy 2014

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 13 oct 2020, 11:50

Duminica s-a desfasurat la Los Angeles, Statele Unite cea de-a 56-a editie a premiilor muzicale Grammy. Marele castigator al serii a fost duoul francez, Daft Punk.

Duoul francez Daft Punk a fost marele castigator al celei de-a 56-a editii a galei premiilor Grammy, dupa ce a obtinut cinci trofee, inclusiv pentru cel mai bun album al anului si pentru cea mai buna inregistrare a anului, informeaza Mediafax.

In afara de premiile Grammy pentru cel mai bun album al anului ("Random Access Memories") si cea mai buna inregistrare a anului ("Get Lucky", cu Pharrell Williams& Nile Rodgers), grupul Daft Punk a mai obtinut trofeele categoriilor "cea mai buna interpretare a unui grup pop" ("Get Lucky", cu Pharrell Williams& Nile Rodgers), "cel mai bun album

electronic" ("Random Access Memories") si "cel mai bun montaj al unui album non-clasic" ("Random Access Memories"), informeaza bbc.co.uk.

Duoul hip-hop Macklemore& Ryan Lewis, care primise sapte nominalizari, a obtinut patru trofee- pentru cel mai bun artist debutant, cel mai bun album rap ("The Heist"), cel mai bun cantec rap si cea mai buna interpretare rap ("Thrift Shop").

Pe de alta parte, Justin Timberlake, in varsta de 32 de ani, care a revenit pe scena muzicala anul trecut dupa o pauza de cinci ani, cu albumul "The 20/ 20 Experience", a castigat trei premii Grammy din

sapte nominalizari- pentru cel mai bun cantec R&B ("Pusher Love Girl"), cea mai buna colaborare rap ("Holy Grail", cu Jay Z) si cel mai bun videoclip ("Suit and tie", cu Jay Z)-, iar adolescenta neozeelandeza Lorde a obtinut doua trofee, inclusiv pentru cantecul anului ("Royals").

Sir Paul McCartney s-a numarat printre artistii care au obtinut cate doua premii- pentru cea mai buna muzica de film si cel mai bun cantec rock ("Cut Me Some Slack"), o colaborare cu membrii supravietuitori ai formatiei Nirvana, iar in timpul galei de duminica s-a reunit cu Ringo Starr, fostul sau

coleg din trupa The Beatles. Legendara formatie britanica a fost recompensata anul acesta cu un premiu Grammy onorific pentru intreaga cariera.

De altfel, in afara de trupa britanica The Beatles, au mai primit premii Grammy onorifice pentru intreaga cariera grupul pop american Isley Brothers, cantaretul creol Clifton Chenier, cantaretul american de muzica country Kris Kristofferson, pionierii muzicii electronice Kraftwerk, violonistul american Maud Powell (cu titlu postum) si compozitorul mexican Armando Manzanero.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Gala Grammy 2014 a fost deschisa de Jay-Z si sotia sa, cantareata Beyonce. Jay Z, care conducea in topul nominalizarilor, cu noua, a obtinut doar doua trofee Grammy, pentru colaborari cu Justin Timberlake.

De asemenea, in timpul galei de duminica seara, Madonna s-a alaturat duoului Macklemore and Lewis pentru a interpreta imnul anti-homofobic "Same Love", in timp ce peste 30 de cupluri au luat parte in direct la o ceremonie de casatorie in masa.



Printre celelalte momente muzicale importante ale galei s-au numarat Daft Punk, Nile Rodgers si Pharrell Williams, care au cantat alaturi de Stevie Wonder hitul "Get Lucky".

 

 

Taguri:

Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.