Dai Guohong, desi are ambele picioare amputate va reprezenta China la Jocurile Paralimpice, din 2012. GALERIE FOTO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 09:18

12 mai 2008 a fost pentru Dai Guohong, un tanar din China, ziua in care viata i-a luat ambele picioare, dar i-a daruit altceva si anume ambitia de a face ceva mai departe.

Ziua respectiva a inceput pentru el absolut normal, adica acesta s-a dus la scoala si s-a asezat in banca unde si-a intins picioare asteptand pauza in care urma sa joace fotbala alturi de colegii sai, numai ca intre timp a avut loc un cutremur de 8 grade pe scara Richter in urma caruia si-a pierdut ambele picioare.

Cu toate acestea el a fost cel mai norocos dintre colegii lui deoarece tanarul in varsta de 15 ani, la vremea respectiva a fost singurul supravietuit  din clasa.
Baiatul a fost supus dupa amputarea picioarele la opt operatii, timp in care medicii nu-i dadeau nicio sansa de a duce o viata normala, din cauza handicapului sever dobandit.

Nimeni nu se gandea isi va gasi libertatea in bazinul de inot si ca va ajunge una din sperantele Chinei in acest sport, la Jocurile Paralimpice de la Londra, din 2012.

In momentul de fata in ciuda dificultatilor financiare prin care este nevoit sa treaca tanarul se pregateste pentru Jocurile Paralimpice din 2012, dupa care are in plan sa se retraga din sport si sa
mearga la Universitate: "Vreau sa ma specializez in politica sau drept. Vreau sa devin o voce publica, sa vorbesc in numele invalizilor si sa-i ajut, prin fapte “, a declarat Dai Guohong.

 

Taguri: