DAMIAN DRĂGHICI, adevărul despre boala de care suferă: „Nu este evident că am ADHD?”

Author: Amalia Georgescu
Actualizat: 27 iul 2022, 18:30
Damian Drăghici, diagnosticat cu ADHD
Sursa: Instagram

DAMIAN DRĂGHICI, mărturisiri emoționante despre boala de care suferă, ADHD. Artistul celebru la nivel internațional a vorbit despre problema sa de sănătate.

DAMIAN DRĂGHICI, dezvăluiri despre lupta cu ADHD. Puține persoane știu că Damian Drăghici a fost diagnosticat în urmă cu mai mulți ani cu ADHD. Cu toate acestea, artistul nu se consideră un om bolnav, ci a privit această boală ca pe o modalitate de a se dezolva din punct de vedere profesional.

DAMIAN DRĂGHICI, diagnosticat cu ADHD. Cum i-a influențat viața acest diagnostic?

Damian Drăghici este una dintre persoanele diagnosticate cu ADHD, însă această tulburare nu i-a pus bețe în roate, ci din contră, afecțiunea l-a determinat pe Damian Drăghici să facă lucruri pe care în alte circumstanțe nu le-ar fi făcut.

Damian Drăghici a povestit într-un interviu mai vechi că în continuare are ADHD și că se întâmplă de foarte multe ori ca mintea să îi zboare în diferite direcții.

ADHD-ul l-a făcut pe Damian Drăghici să învețe să câte la țambal, la pian, la tobe și la nai, devenin astfel unul dintre cei mai talentați și mai îndrăgiți artiști din România. 

Damian Drăghici nu se ferește să afirme că tot ceea ce a realizat în viață a fost datorită ADHD-ului, afecțiune care l-a făcut să caute întotdeauna lucruri noi și să se dezvolte atât din punct de vedere profesional, cât și personal.

„Nu este evident că am ADHD? Îmi zboară mintea în continuu. Am început să cânt la țambal la 3 ani și ”datorită” ADHD –ului m-am lăsat după vreo șase luni de zile, m-am apucat de pian, iarăși m-am lăsat, m-am apucat de bass, iarăși m-am lăsat, de tobe, iarăși m-am lăsat. Cred că și de nai m-aș fi lăsat dacă nu s-ar fi întâmplat un mic incident la ansamblul UTC –ului: am cântat greșit și m-au făcut băieții să mă simt prost, iar asta m-a motivat să studiez.

Dar nu a fost motivația potrivită, nu a fost din dragoste, ci a fost doar ambiție.

Tot ce am făcut în viața mea am făcut datorită ADHD-ului, nu este de fapt o boală, o tulburare de personalitate, ci înseamnă că în momentul acela nu ești acolo, nu esti prezent, ți-ai dori să fii în altă parte, pentru că ți-ai făcut alte filme. S-a întâmplat ceva în copilărie, o traumă… asta e explicația științifică, cu toate că nu sunt terapeut, deși mi-ar fi plăcut sau mă bate gândul.”,
a spus Damian Drăghici într-un interviu pentru hotnews.ro.

Citeste si: Denise Rifai, față în față cu Damian Draghici! Nu ratați marți, 13 iulie, de la ora 23:00, un interviu de excepție la “40 de întrebări cu Denise Rifai”, pe Kanal D!

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Cine este Damian Drăghici? Motivul pentru care poartă tot timpul aceleași haine

Damian Drăghici este un artist de etnie romă care cântă la mai multe instrumente muzicale, însă s-a făcut remarcat și ca producător muzical și compozitor. Mai mult, acesta a reușit performanța de a câștiga un premiu Grammy, asta după ce a fost invitat pe albumul „Silver Solstic” al formației Paul Winter Consort.

Damian Drăghici a trăit o lungă perioadă de timp în America, însă ulterior a revenit în România și și-a continuat cariera aici.

Artistul Damian Drăghici spune despre el că este un om simplu și că încearcă, pe cât posibil, să pună accentul pe lucrurile cu adevărat importante. Acesta este motivul pentru care Damian Drăghici poartă tot timpul haine negre. Artistul a dezvăluit că în garderoba lui se regăsesc doar câteva tricouri și perechi de pantaloni și că acest lucru îi ușurează viața, având în vedere că nu mai este nevoit să se gândească mereu ce alegeri vestimentare ar trebui să facă. 

Damian Drăghici a dezvăluit că a luat exemplul de la oameni de succes cum ar fi Mark Zuckerberg, Barack Obama, Elon Musk și Steve Jobs, lucru care l-a ajutat foarte mult. 

„Port aceleași haine de doi ani de zile, am doar 5 tricouri și 2-3 pantaloni, aceeași culoare: negru. E mai ușor să iei decizii, nu îți mai bați capul cu ce să te îmbraci, nu îți mai încarci mintea cu alte lucruri. Am văzut asta la Mark Zuckerberg, Barack Obama, Elon Musk și la Steve Jobs. S-a făcut un studiu și s-a constat că este bine să nu îți mai încarci mintea cu te îmbraci și cu ce mănânci, pentru că ai de luat alte decizii și atunci ai mintea mult mai liberă. Este un lucru foarte fain, dimineață am făcut un duș și m-am îmbracat repede, nu ai altă alegere decât astea două.”, a povestit Damian Drăgici pentru sursa citată anterior.

Damian Drăghici se va afla față în față cu Denise Rifai în emisiunea “40 de întrebări cu Denise Rifai” de marți, 13 iulie 2021. Ediția va fi difuzată pe Kanal D, începând cu ora 23:00, iar artistului îi vor fi adresate 40 de întrebări care vor face referire atât la viața sa personală, cât și profesională. 

Citeste si: ADEVĂRUL despre scenele nud din cariera Rodicăi Popescu Bitănescu: „Arătam foarte bine!” Ce s-a întâmplat după ce a renunțat la haine?

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.