Dan Barna, despre relația cu Nicușor Dan: "Aș avea un conflict..."

Autor: Marina Ionescu
Actualizat: 03 mar 2021, 11:57

Emisiunea „40 de întrebări cu Denise Rifai” continuă seria interviurilor cu oameni din lumea mondena, politica sau personalitati marcante din Romania.

Emisiunea "40 de întrebări cu Denise Rifai "  reușește să îi țină pe telespectatori cu sufletul la gură în fața televizoarelor, în fiecare seară de marți, incepand cu ora 23:00.

Invitatul din această seara la emisiunea  „40 de întrebări cu Denise Rifai”, este Dan Barna. Politicianul se află față în față cu Denise Rifai și răspunde la cele 40 de întrebări care au rolul să dezvăluie aspectele din viața sa profesională, dar și pe cele ale vieții personale.

Citeste si: Cine sunt parintii lui Dan Barna si cu ce se ocupa! Ce avere are familia Barna

Dan Barna, despre Nicușor Dan

Nicuşor Dan a demisionat de la conducerea Uniunii şi din partidul pe care l-a fondat, exact la doi ani de la înfiinţarea USR. Actualul primar al Capitalei a luat această hotărâre după ce colegii săi au vrut să se poziționeze în privința definirii familiei în Constituția României.

După ce Nicușor a demisionat, Dan Barna a fost ales preşedinte al Uniunii Salvaţi România cu 127 voturi din totalul de 191 valabil exprimate, iar  contracandidatul său, Vlad Alexandrescu, a obţinut 50 voturi, la un congres contestat de către Nicuşor Dan şi de susţinătorii acestuia. La congresul USR, Dan Barna a fost ales vicepreşedinte al partidului, iar ulterior Biroul Naţional l-a desemnat purtător de cuvânt al formaţiunii.

Citeste si: Cine este Olguta Dana Totolici, sotia vicepremierului Dan Barna! Iata ce meserie si ce venituri are aceasta!

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

În decembrie 2016 Dan Barna a fost ales deputat USR de Sibiu, iar în prezent este vicepreşedinte al Comisiei pentru politică externă şi membru în Comisia pentru fonduri europene.

După ce Dan Barna a fost ales preşedinte al Uniunii Salvaţi România, acesta a fost acuzat că i-a furat partidul lui Nicușor Dan. În cadrul emisiunii 40 de întrebări cu Denise Rifai, politicianul a explicat care este relația lui cu Nicușor Dan.

"În primul rând, vreau să resping premisa de la care am pornit, că aș fi în conflict cu Nicușor Dan. Eu nu l-am auzit niciodată pe Nicușor Dan afirmând că i-aș fi furat partidul. Asta a fost o speculație a susținătorilor săi sau a presei. El nu a spus niciodată lucrul acesta, pentru că Nicușor Dan știe foarte bine că a fost decizia lui să demisioneze, a plecat mai departe, partidul și-a continuat viața, a ales alt președinte, s-a întâmplat să fiu eu și lucrurile au mers mai departe.

Venind spre prezent, decizia de a susține PNL-ul în alegeri a fost o decizie de oportunitate politică. Era primarul Capitalei, guvernul era PNL, era nevoie de resurse și bună colaborare.

Eu am o relație decentă, stăm de vorbă, ne sunăm când este un subiect sau o temă în urma căreia trebuie să vorbim. Ideea că aș avea un conflict sau că aș fi avut vreun conflict eu cu Nicușor Dan, nu este susținută de nicio realitate.

Nicușor Dan a procedat ca un om politic, ca un primar al Capitalei, care vrea să-și asigure sprijinul guvernului de la acel moment, optând pentru guvernul în funcție și PNL, unul din cele două partide care l-a susținut. Acest lucru a fost amendat de către electorat, eu nu sunt în poziția asta... La București, USR PLUS a câștigat alegerile, ceea ce a arătat că oamenii au făcut foarte clar distincția între o obligație de campanie și opțiunile corecte pentru viitorul României.", a declarat Dan Barna.

 


Pe măsură ce toamna își face simțită prezența, România se confruntă cu una dintre cele mai grave crize agricole din ultimii ani. O zonă grav afectată este Câmpia Bărăganului, mai exact zona Amara.