Dan Ciotoi, primele declarații după operația de cancer pe colon: „Dacă întârziam, făceam septicemie”

Autor: Diana Ghita
Actualizat: 15 feb 2024, 13:54

Dan Ciotoi s-a operat de cancer la colon

Sursa: Facebook Dan Ciotoi

Dan Ciotoi, solistul trupei Generic, a fost operat de cancer la colon, petrecând prima lună din an numai prin spitale.

În ultimul timp, Dan Ciotoi s-a confruntat cu probleme severe de sănătate, fiind depistat cu cancer la colon după ce s-a întors din turneul său din Germania.

Cum a ajuns Dan Ciotoi pe mâinile medicilor

Artistul a sesizat că ceva nu este în regulă cu el după ce a mâncat numai mâncare solidă, cât timp s-a aflat în Germania. Acesta începuse să acuze mari dureri în zona abdomenului, ceea ce l-a determinat să apeleze la ajutorul medicilor.

„Mănânc ciorbe, de felul meu. De aici începe povestea mea, ca să se înțeleagă mai bine. Am plecat într-un turneu, în Germania și nu am mai mâncat ciorbe, am mâncat mai multă mâncare solidă, ce găseam pe traseu.

Am ajuns acasă, aveam niște crampe foarte puternice abdominale, semn că se întâmplă ceva. Nu am putut să merg imediat la medic, pentru că urmau alte patru concerte, în țară.

După ce am terminat ultimul concert, care a avut loc în Brașov, era o zi de duminică”
, a povestit Dan Ciotoi, citat de bzi.ro.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citește și: Dan Ciotoi, supus unei intervenții chirurgicale! „Vor fi zece zile critice”. Cum se simte celebrul artist

Cum a descoperit Dan Ciotoi că are cancer la colon

Bărbatul a primit mai multe diagnostice, dar niciunul nu s-a dovedit a fi corect, până când a luat legătura cu un doctor care, în urma unor investigații amănunțite, a descoperit că pacientul are cancer de colon în faza a doua și că trebuie să fie operat neapărat.

„Am mers la un alt medic și m-am dus la un spital privat din Târgoviște și mi-au făcut CT-ul. Când au văzut rezultatul, m-au trimis de urgență la operație, în București. Mi-au spus că este grav. Practic, la ieșirea din spital mi-au zis că sunt aproape sănătos și după aceea m-am trezit de urgență, la operație”, a explicat Dan Ciotoi, conform sursei citate.

Citește și: Dan Ciotoi a ajuns pe mâinile medicilor: ”Încă nu am diagnosticul corect” Care este starea de sănătate a artistului

În ciuda clipelor dificile prin care a trecut, solistul se bucură că a fost operat la timp, întrucât, din cauza unei fisuri a intestinului, avea ocazia de a face septicemie. Însă medicii au intervenit prompt, extrăgând partea de colon afectată.

„Nu am făcut ședințe de chimioterapie pentru că am avut faza a doua de cancer, adică cancerul nu se extinde și a rămas în bucata de colon extirpată. Dacă mai întârziam două, trei ore la operație, deja aveam o fisură la un intestin, dacă mai aveam alte fisuri și întârziam, făceam septicemie abdominală”,  a declarat Dan Ciotoi, după intervenție.

 


În cadrul ediției de luni, 9 septembrie, a emisiunii „Follow us!”, printre invitați s-a numărat Adrian Cuculis, care a vorbit despre evoluția cazului „2 Mai”, în care Vlad Pascu a ucis doi tineri și a rănit alți trei.