Dan Negru, adevărul despre turismul din Grecia. Vedeta Kanal D a reacționat dur printr-o postare pe Instagram: „Suntem mult peste ce e Grecia azi”

Autor: Diana Bostan

Dan Negru a postat un mesaj legat de turismul din Grecia.

Sursa: Instagram: Negru Dan

Dan Negru și-a surprins urmăritorii cu o nouă postare. Vedeta Kanal D și-a exprimat recent pe Instagram opiniile despre situația actuală a turismului din Greciei, atrăgând atenția printr-o comparație îndrăzneață cu România.

Într-o postare plină de reflecții, Dan Negru și-a manifestat nemulțumirea față de fascinația multor români pentru Grecia, mai ales în contextul turistic.

Citește și: Dan Negru, alături de Ștefan Bănică Jr: „De asta nu candidăm la prezidențiale anul ăsta” Unde au fost surprinși cei doi

Dan Negru este de părere că Grecia depinde masiv de turism

Vedeta Kanal D susține că nu este impresionat de Grecia, deși este conștient de faptul că "jumătate din țară" se află acolo în această perioadă de vacanță. Dan Negru a subliniat că, în ciuda faptului că sezonul turistic s-a încheiat, Grecia continuă să depindă masiv de turism, afirmând că 11% din PIB-ul țării provine din acest sector. În schimb, el a remarcat că România are un PIB mai mare decât Grecia și o economie mult mai diversificată.

Citește și: Mesajul lui Dan Negru după moartea lui Alain Delon: „Întâlnirea lui Piersic cu Delon ar fi fost memorabilă” Ce legătură a existat între cei doi actori

Dan Negru a menționat că a mai spus și în alte ocazii faptul că România este mult peste ceea ce reprezintă Grecia în prezent. El a adăugat că trecutul glorios al Greciei Antice și decăderea sa actuală reprezintă o lecție despre cât de mult se poate prăbuși un popor.

În țara în care Platon, Aristotel și Socrate învățau moralitatea, susține Dan Negru, există acum "imoralitate legală", făcând referire la fenomenul corupției simbolizat de termenul "fakelaki", care înseamnă "plicuri mici".

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: VIDEO Gheorghe Turda vorbește despre folclorul din zilele noastre. „Sunt singurul artist în materie de muzică populară și clasică având grad de general în rezervă.”

„Pfff…îmi pun lumea-n cap dacă spun că nu mă dau în vânt după Grecia? Știu că juma’ de țară e acu’ acolo. S-a mai dus un sezon turistic și Grecia a rămas dependentă de turism. 11% din PIB lor vine de acolo. PIB României e mai mare decât al Greciei și economia e mult mai diversificată. Am mai spus-o: suntem mult peste ce e Grecia azi !Trecutul Greciei Antice si prezentul ei sunt o lecție despre cât poate un popor să se prăbușească.”,

a scris Dan Negru în postarea sa.

View this post on Instagram

A post shared by Dan Negru (@negru_dan)

Prezentatorul emisiunii ”Jocul cuvintelor” este dezamăgit de Grecia modernă

Vedeta Kanal D a continuat cu o analogie, menționând că dacă România ar fi avut istoria Greciei Antice, cu figuri legendare precum Pitagora, Arhimede și Homer, dar ar fi ajuns într-o situație economică similară cu cea a Greciei moderne, ar fi existat o mare revoltă în rândul românilor. Dan Negru a subliniat faptul că Grecia, deși este țara care a dat lumii jurământul lui Hipocrate, are astăzi un sistem medical corupt și subdezvoltat.

Citește și: Dan Negru, reacție după cazul de la Spitalul Pantelimon: „Vouă, celor care sunteți medici…”. Ce mesaj le-a transmis vedeta Kanal D cadrelor medicale

„Dacă-i aveam noi pe Pitagora, Arhimede, Homer și ajungem o țară care a intrat în faliment de vreo 7 ori și care a ajuns să trăiască din tavernele de vară, îi crucificam pe toți. Țara care a dat jurământul lui Hipocrate pe care-l rostesc azi toți doctorii planetei are un sistem medical corupt și subdezvoltat. Suntem mult sub istoria Grecia și mult peste prezentul ei! “Vârsta înaintată a unui vultur este mai bună decât tinereţea unei vrăbii” spunea grecul Aristotel. Asta e Grecia: de la vultur la vrabie !”, a mai scris vedeta Kanal D.

Dan Negru a încheiat postarea cu o metaforă, spunând că România este "mult sub istoria Greciei, dar mult peste prezentul ei". Vedeta a citat din Aristotel: "Vârsta înaintată a unui vultur este mai bună decât tinerețea unei vrăbii", subliniind că Grecia de astăzi este, metaforic vorbind, o tranziție de la "vultur" la "vrabie".