Dan Negru, despre „cea mai mare tragedie din istoria Bucureștiului”! Prezentatorul a coborât din mașină pentru a surprinde ruinele de pe urma bombardamentului

Autor: Laura Macovei

Dan Negru, despre „cea mai mare tragedie din istoria Bucureștiului”! Prezentatorul a coborât din mașină pentru a surprinde ruinele de pe urma bombardamentului

Sursa: Dan Negru Instagram

Într-un nou mesaj pe pagina sa de Instagram, Dan Negru vorbește despre un moment cu o mare semnificație pentru București: cea mai mare tragedie din istoria Capitalei.

În plin trafic, Dan Negru a coborât din mașină pentru a surprinde ruinele celei mai mari tragedii care a lovit Bucureștiul în 4 aprilie 1944.

Dan Negru, despre „cea mai mare tragedie din istoria Bucureștiului”

La 80 de ani de la bombardamentul care a ucis peste 3.000 de oameni, prezentatorul TV a transmis un mesaj de reculegere, dar totodată de conștientizare a gravității evenimentului tragic, care s-a petrecut atunci.

„Trec de multe ori pe lângă locul ăsta de pe Calea Giulești, uite-l pe hartă. Dar n-am oprit niciodată. O fac acum, în aprilie 2024. Locul ăsta se numește cimitirul 4 APRILIE 1944.

N-a mai vorbit nimeni despre asta. S-au făcut 80 de ani zilele trecute, pe 4 aprilie. Atunci, în 1944 a avut loc cea mai mare tragedie din istoria Bucureștiului, un bombardament care a omorât 3000 de oameni, mai mult decât cutremurul din 77.

Citește și: Dan Negru, despre una dintre cele mai mari personalități din România: „Soția i-a murit din cauza unei erori medicale...Ar merita un film”

Și uite aici, în cimitirul ăsta care așa se numește, 4 APRILIE 1944, aici au fost îngropați mulți dintre morții de atunci.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”

Nici măcar nu știu să existe prin București vreun monument care să le poarte amintirea. Uite, doar cimitirul ăsta cu sârmă ghimpată numit 4 APRILIE 1944. Aici e locul unde morții de atunci au fost îngropați. 80 de ani de la cea mai mare tragedie din istoria Bucureștiului și asta e singura amintire,” a transmis Dan Negru, în videoclipul postat pe Instagram.

View this post on Instagram

A post shared by Dan Negru (@negru_dan)

Citește și: Dan Negru, reacție în scandalul iepurașilor de ciocolată sparți în supermarket: „La noi e cu tăntălăi”

La data de 4 aprilie 1944, moartea a venit din cer. În plin război, aviația americană a săvârșit un adevărat masacru asupra civililor români: aproximativ 3.000 de morți, 2.500 de răniți și alte mii de vieți distruse, fără nici o justificare militară.

Foarte mulți dintre cei care-au murit au sfârșit într-o groapă comună, iar azi nu au nici cruce și nici lumânare la căpătâi.