Dan Negru, dezamăgit de Castelul Peleș: „O spun cu amărăciune” Prezentatorul TV trage un semnal de alarmă asupra prețului uriaș pe care românii îl plătesc ca să viziteze castelul

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 26 mar 2024, 18:45

Dan Negru, dezamăgit de Castelul Peleș: „O spun cu amărăciune” Prezentatorul TV trage un semnal de alarmă asupra prețului uriaș pe care românii îl plătesc ca să viziteze castelul

Sursa: Dan Negru Instagram

Dan Negru a transmis un nou mesaj pe rețelele sociale, în care aduce în discuție un important monument aflat la poalele munților, Castelul Peleș din Sinaia.

Dan Negru a postat un filmuleț pe pagina sa de Instagram, în care se află lângă Castelul Peleș din Sinaia, o importantă atracție turistică pentru români, dar și străini.

Dan Negru, ofensat de prețul uriaș pe care românii îl plătesc pentru a vizita Castelul Peleș

Vedeta Kanal D transmite faptul că un preț de adult costă nu mai puțin de 150 de lei și face o comparație cu Palatul Versailles și castelul Sant Angelo, unde prețurile sunt mult mai mici, iar semnificația acestora e de o mie de ori mai importantă pentru întreaga

lume, nu doar pentru români.

„Ăsta e Castelul Peleș din Sinaia și dacă vrei să-l vizitezi trebuie să plătești 150 de lei dacă ești adult și 37 de lei dacă ești copil.

Dacă vrei să intri la Versailles, palatul regilor Franței de lângă Paris, trebuie să plătești mai puțin: 21 de euro, adică vreo 104 lei. E mai ieftin să vezi Versailles decât Peleș, deși despre regii Franței, despre istoria Franței învață toți copiii de pe planeta asta.

Despre istoria regilor României învățăm doar noi.

Citește și: “Peste fix 9 luni se va naște” Dan Negru, anunț surprinzător pe internet. Despre ce este vorba

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”

Și dacă tot încasezi mai mult decât la Versailles, păi măcar gardul repară-l. Uite, ăsta e gardul de pe drumul principal care duce spre Peleș.

Vă mai dau un preț: Dacă vrei să vezi castelul Sant Angelo din Roma, plătești 17 euro!! Aici, la Peleș, prețul e dublu! Despre istoria Imperiului Roman și despre împărații Imperiului Roman învață toți copiii planetei la școală, despre regii României doar ai noștri.

O spun cu amărăciune, l-am cunoscut pe Majestatea sa, regele Mihai, am cunoscut-o și pe regina Ana, dar după ei, regalitatea a dat-o în gard,” a scris Dan Negru pe pagina sa de Instagram.

View this post on Instagram

A post shared by Dan Negru (@negru_dan)

Împrejurimile Castelului Peleș, un adevărat pericol pentru turiști

Tot aici, Dan Negru trage un semnal de alarmă cu privire la drumul care duce spre Castelul Peleș, unde se află și o prăpastie extrem de periculoasă.

Citește și: ,,România într-o singură poză”. Dan Negru, fotografie de colecție alături de Leon Dănăilă și Florin Piersic. Unde au fost surprinși cei trei

„Aici, la Peleș, trebuie să ai grijă de copiii tăi. Dacă nu îi ții de mână, ia uite, haț, i-ai pierdut în prăpastia aia. Liniștit un copil se poate prăbuși în prăpastia aia. Cum a ajuns Peleșul mai scump decât Versailles? Din banii ăștia mulți, cum să n-apuci să-ți repari gardul? Pe 26 martie, fix într-o zi ca asta, România devenea regat. Aniversarea de azi e cu oiștea-n gard,” a mai scris prezentatorul TV.