Dan Negru, lecție despre cât de valoroase sunt algele de la litoralul Mării Negre, de fapt: „Nu-s toxice, nu-s nocive”

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 17 iul 2024, 11:35

Dan Negru, pe țărmul Mării Negre

Sursa: Dan Negru Instagram

Dan Negru a atins un subiect extrem de discutat în ultimul timp: problema algelor de la țărmul Mării Negre, care dau bătăi de cap turiștilor.

Ceea ce nu știu turiștii este că, în spatele unui miros neplăcut și a unui estetic care lasă de dorit, algele sunt extrem de sănătoase pentru mare și nu reprezintă un pericol pentru sănătatea umană.

Citește și: „Ambiția celei mai slabe echipe” Ce mesaj a postat Dan Negru în ziua meciului dintre România și Olanda. Prezentatorul l-a comparat pe Florin Niță cu portarul Germaniei

Dan Negru face lumină în cazul algelor de la Marea Neagră

Prezentatorul TV Dan Negru a punctat, într-un filmuleț postat pe rețelele sociale, faptul că algele nu sunt deloc dușmanul nostru, cu atât mai puțin al Mării Negre. Din contra, ele sunt cel mai bun indicator al faptului că marea este sănătoasă.

„Nu spune nimeni că algele de la Marea Neagră sunt cel mai bun semn, cel mai bun indicator că Marea Neagră e sănătoasă.

În schimb, vezi peste tot știri de panică legate de algele astea.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Geta Sterp vorbește despre purtatul centurii de siguranță în timpul saricinii: „Eu îmi imaginam că dacă mă oprește poliția, o să îi arăt ceva de la medic cum că sunt însărcinată și scap ieftin.”

Dunărea e „vinovată” de algele de la Marea Neagră. Iar n-o spune nimeni. Dunărea aduce apă dulce și nutrienți în mare prin cele trei guri de vărsare în Marea Neagră. Și cu cât ne îndepărtăm mai mult de gurile Dunării, cu atât apa de mare va fi mai curată. De asta turcii și bulgarii n-au atât de multe alge așa cum avem noi aici la Marea Neagră.

În alte mări sau oceane algele astea se formează în larg, la noi se formează la țărm. Bucurați-vă de alge, ele sunt pentru mare, așa cum sunt copacii sau plantele pentru pământ. Nu-s periculoase, nu-s toxice, nu-s nocive, doar noi suntem ăia care vedem mereu spinii în locul trandafirilor,” a spus Dan Negru pe Instagram.

View this post on Instagram

A post shared by Dan Negru (@negru_dan)

„În fiecare vară algele de la mare sunt breaking news de alungat turiștii. Totuși, bucurați-vă de alge. Ele sunt pentru mare ce sunt copacii pentru pământ. La noi, algele sunt “din vina” Dunării…Noi, ăștia nemulțumiți vara de căldură și iarna de frig,” a mai spus prezentatorul.