Dan Negru, mesaj cu privire la tragediile de la 2 Mai și Maternitatea din Botoșani: „N-am văzut pic de empatie. Statul eșuează”

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 22 mai 2024, 02:45

Dan Negru, mesaj cu privire la tragediile de la 2 Mai și Maternitatea din Botoșani: „N-am văzut pic de empatie. Statul eșuează”

Sursa: pixabay/observator/Dan Negru Instagram

Prezentatorul TV, Dan Negru, își ține mereu urmăritorii la curent cu tot ceea ce se petrece în această țară, chiar sub ochii statului care pare să nu ia măsuri.

De această dată, Dan Negru este la curent cu tragedia de la 2 Mai, unde un șofer drogat a ucis două persoane și rănit alte trei, și cazul de la Botoșani, unde o gravidă de 25 de ani a murit în chinuri, după ce niciun medic nu a chiuretat-o la timp. 

Ce mesaj a transmis Dan Negru pe o rețea de socializare

Dan Negru este ofensat din cauza faptului că statul nu pedepsește niciodată vinovații influenți, iar oameni nevinovați au de suferit. Lucrurile nu par a se schimba. 

N-am văzut pic de empatie, de afecțiune din partea șefilor din poliție sau a ălora din sistemul sanitar după tragediile din 2 Mai și Botoșani.  Empatia însemnă să vezi cu ochii altuia, să asculți cu urechea altuia sau să simți cu inima altuia.

Când copiii drogați ai celor influenți sunt lăsați liberi de poliție, și ucid, statul eșuează.  Când o tânără e lăsată să moară într-un spital și sute de oameni ies in stradă cerând dreptate, statul eșuează.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citește și: Dan Negru, revoltat din cauza impozitelor: „Noile impozite vor face să dispară clasa de mijloc”

Și nu sunt puține țările în care atunci când statul a eșuat, populația a început să-și facă dreptate singură. Asta e pericolul spre care ne îndreptăm!”

Despre ce caz a amintit prezentatorul TV

„Cazul lui Drasius Kedys e faimos in toată lumea! Drasius a fost un lituanian a cărei fetiță a fost distrusă de un „barosan” intr-o țară coruptă.

Tatăl și-a căutat dreptatea in tribunale, a trimis petiții in parlament dar nimeni nu l-a luat in seamă. Drasius, fost luptător in armata lituaniană, și-a făcut singur dreptate și i-a executat pe toți cei implicați in drama fetei lui. „There is a Drassius in each daddy”( „Există un Drassius in fiecare tată”) a fost sloganul pe care l-a făcut cunoscut!

Am trecut zilele astea prin Bistrița Năsăud, acolo unde s-a născut Coșbuc.

A scris versurile astea acum 129 de ani:

Citește și: Autostrada A1, motiv de revoltă pentru Dan Negru: „Autostrada asta e tot neterminată și acum, în august 2023”

„Înjuri ce-avem noi drag şi sfânt:
Nici milă n-ai, nici crezământ
Flămânzi copiii-n drum ne mor
Şi ne sfârşim de mila lor...

N-avem nici vreme de-nchinat.
Căci vremea ni-e în mâni la voi
Avem un suflet încă-n noi
Şi parcă l-aţi uitat!

Când nu vom mai putea răbda,
Când foamea ne va răscula
Hristoşi să fiţi, nu veţi scăpa
Nici în mormânt!”, a scris prezentatorul pe pagina sa de Instagram.