Dan Negru, mesaj despre unirea Moldovei cu România: „Moldovenii sunt cei mai mari separatiști”

Author: Diana Ghita

Ce părere are Dan Negru despre Moldova

Sursa: Instagram Dan Negru

Faimosul prezentator TV, Dan Negru, are o prezență foarte activă pe rețelele de socializare, unde dezbate diferite aspecte legate de societatea și istoria românească.

Dan Negru, prezentatorul de la „Jocul cuvintelor” și de la „Tu urmezi!” este un personaj foarte carismatic, motiv pentru care a câștigat aprecierea publicului din România.

Dan Negru a vorbit despre unirea Moldovei cu România

Duminică, pe data de 5 noiembrie, s-au desfășurat alegerile locale pe teritoriul Moldovei. În acest sens, Dan Negru a ținut să aducă în vedere un subiect de actualitate în societatea noastră.

Acesta a vorbit despre faptul că cetățenii țării noastre sunt foarte dezinteresați de toate lucrurile care se întâmplă dincolo de Prut.

Totuși, prezentatorul TV a motivat această nepăsare a românilor față de moldoveni, întrucât, chiar dacă suntem același neam, cu aceeași istorie, aceștia din urmă au renegat complet originile lor, îndepărtându-se de tot ceea ce ne leagă ca popor.

„În România nu s-a vorbit deloc despre alegerile din Moldova din zilele astea.

Puțini români cunosc alt oraș decât Chișinăul. Dezinteresul românilor pentru moldoveni e și din vina lor! Moldovei i s-au deschis toate ușile lumii în anii ăștia dar nu i-am auzit vorbind despre Unire.

Au ținut sus stegulețul lor. Mii de moldoveni și-au luat cetățenie română și au jurat credință României dar n-au făcut nimic pentru ea!”, a scris Dan Negru, într-o postare pe pagina lui de Instagram.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Citește și: „Trădătorii devin oameni mari şi respectaţi” Ce mesaj a transmis Dan Negru de sărbătoarea Sfinților Mihail și Gavril

Dan Negru îi consideră pe moldoveni niște separatiști

Prezentatorul a adus în prim-plan și faptul că poporul moldovenesc s-a format prin izolarea de tot ce este românesc, întrucât aceștia preferă să nege faptul că au același rădăcini ca ale noastre.

De asemenea, Dan Negru critică dur Moldova, numind-o doar un simplu experiment, ce pare să eșueze lamentabil.

„Moldovenii sunt cei mai mari separatiști, nu străinii! Când vor înțelege că tot ce e moldovenesc e românesc vor repune istoria la loc. Despre asta e și 1 decembrie, an după an! Despre Unire, nu despre separație!

Moldova independentă va rămâne un experiment social cu sărăcie, corupție și umilință! Națiunea moldovenească, statul moldovenesc, societatea moldovenească pe care vor să le construiască sunt o brambureală! Istoria n-o poți schimba: tot ce-i moldovenesc e românesc.”,

a mai spus prezentatorul TV.

Spre finalul mesajului scris în postare, Dan Negru a ținut să-și încheie discursul, ca de fiecare dată, cu niște replici memorabile, ale unor mari personalități românești, care se potrivesc foarte bine contextului:

„O țară mică, neînsemnată, săracă și fără resurse, care vrea să fie Elveția, dar e Moldova. « Să vrei până la 1000 dar să poți până la 6», spunea Arghezi!

E și vina lor pentru dezinteresul nostru! Pentru că Grigore Vieru avea dreptate: “«țara e ca un copil, dacă uiți de ea, fuge de acasă!»”.

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Dan Negru (@negru_dan)

Citește și: Dan Negru, reacție dură vizavi de situația dintre Elena Lasconi și fiica ei: „Un om care își crește copilul în spiritul unei doctrine criminale”