Dan Negru, mesaj dur după greva din învățământ: „Trebuie să găsești curajul să te ridici de la «masa» la care nu mai găsești respect''

Autor: Andreea Buinoschi
Actualizat: 18 mai 2023, 12:11

Nemulțumiți de modul în care decurg lucrurile și de cum sunt tratați, profesorii anunță grevă generală de pe data de 22 mai

Sursa: Facebook

Ieri, 17 mai, profesorii au intrat, timp de două ore, în greva de avertisment, nemulțumiți de felul în care decurg lucrurile în sistemul educational, iar Dan Negru se numără printre persoanele care înțeleg decizia profesorilor.

Dan Negru a postat un mesaj pe rețelele de socializare, după ce profesorii au intrat, timp de două ore, în greva de avertisment și după ce au anunțat grevă generală de pe data de 22 mai. Prezentatorul a adus, în prim-plan, imaginea pe care România o conturează vis-à-vis de dascăli.

Dan Negru, mesaj dur, după greva profesorilor

Nemulțumiți de modul în care decurg lucrurile și de cum sunt tratați, profesorii anunță grevă generală de pe data de 22 mai.

La scurt timp după aceea, Dan Negru a postat un nou mesaj în mediul online, arătând sprijinul pe care îl acordă profesorilor care sunt umiliți din mai multe puncte de vedere.

„Umilința nu banii i-a făcut pe mulți profesori să plece din învățământ! Trebuie să găsești curajul să te ridici de la «masa » la care nu mai găsești respect.. Televiziunea sau cinematografia i-au umilit mereu.

Citește și: Dan Negru, mesaj dur pe o rețea de socializare! Ce îl supără pe prezentatorul TV: „Involuăm spre carul cu boi”

Nu știu eroi pozitivi profesori in filmele, serialele sau telenovelele românești deși statul le finanțează! Statul finanțează lehamitea de România promovată in filme, seriale.. În toată lumea se fac filme in care profesorii sunt modele. De la clasicele «To sir, with love » (Domnului profesor, cu dragoste) sau «A beatiful mind » cu Russel Crowe până la «Casa

del Papel » unde personajul inteligent este Professore.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

 
 
 
 
 
View this post on
Instagram
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 𝘿𝘼𝙉 𝙉𝙀𝙂𝙍𝙐 (@negru_dan)

E o replică celebră de film românesc: «Mână întinsă care nu spune o poveste, nu primește pomană ». Replica e spusă de un interlop unui profesor modest, umilit in școală, care se înhăitează cu mafia cerșetorilor. Știți vreun film românesc cu profesori eroi? Marea decăderea e lipsa de respect in toate! ”, a transmis Dan Negru, pe rețelele de socializare.

Profesorii intră în grevă generală de pe data de 22 mai

După o grevă de avertisment, care a durat două ore, profesorii au anunțat că intră în grevă generală de pe data de 22 mai. Liderii de sindicat le-au spus părinților să nu își mai trimită la școală elevii începând cu data de 22 mai.

„Greva generală care va fi declanșată în data de 22 mai înseamnă încetarea lucrului. Fac un apel către părinți să înțeleagă și recomandăm să țină copiii acasă. Grevă înseamnă încetarea lucrului. Nu se pun absențe, nu se predă, nu se evaluează.

Citește și: Dan Negru, strigăt de ajutor pe o rețea de socializare: „Ajutați-mă și pe mine”

Există riscul, și o spunem responsabil, să se dea peste cap și examenele naționale. Vina nu mai e a noastră, nici a oamenilor din sistem, ci a guvernanților”, a precizat Simion Hăncescu, președinte al FSLI.