Dan Negru, mesaj pentru candidații la prezidențiale de anul acesta: „Le amintesc vorba regelui Ferdinand”. Ce mesaj a transmis prezentatorul de la Kanal D

Autor: Diana Ghita

Dan Negru a oferit exemplul Regelui Ferdinand, pentru politicieni

Sursa: Instagram Dan Negru; casamajestatiisale.ro

Prezentatorul TV Dan Negru a adus în atenția publicului un moment simbolic din istoria României, printr-o postare publicată astăzi pe Instagram.

În imaginea postată pe pagina lui de Instagram, Dan Negru apare în timp ce privește coroana regală a României, expusă într-un muzeu. Fotografia este însoțită de un text care marchează împlinirea a 102 ani de la încoronarea Regelui Ferdinand I. Coroana în cauză are o semnificație aparte, întrucât realizată din țeava unui tun otoman capturat în timpul Războiului de Independență, ceea ce îi conferă un caracter unic în istoria țării.

Ce mesaj le-a transmis Dan Negru candidaților la prezidențiale de anul acesta

În postarea lui, prezentatorul TV a făcut și o referire subtilă la prezentul politic. Acesta a amintit o frază rostită de Regele Ferdinand, prin care pare să aducă o critică indirectă la adresa liderilor de azi

„102 ani de când Regele Ferdinand era încoronat la Alba Iulia cu o coroană făcută din țeava unui tun otoman capturat in Războiul de independență! Coroana regală e cea din fotografie.

Ăstora mulți care se bat azi să ne conducă le amintesc vorba regelui Ferdinand: ”Un exemplu rău dat de sus poate să ducă un stat la pieire””,
 a scris Dan Negru, în descrierea postării sale.

Citește și: Dan Negru, mesaj de Sf. Parascheva: „Recunosc, sunt un pupător de moaște.” Ce le transmite prezentatorul credincioșilor care se află acum la Iași

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: Pensiile se vor recalcula după adăugarea noilor venituri! Cine va beneficia de această creștere?

Regele Ferdinand I, supranumit „cel Loial”, este cunoscut pentru devotamentul său față de România, în ciuda originilor sale germane și a relațiilor de sânge cu casa regală germană. Hotărârea sa de a lupta alături de Antanta împotriva propriei țări de origine, Germania, a fost considerată un act de mare sacrificiu personal. Acest lucru i-a adus respectul națiunii române, care l-a văzut drept un adevărat apărător al interesului național.

Regele Ferdinand este un personaj de referință în istoria României

Domnia regelui Ferdinand a fost una plină de realizări importante pentru România, printre care se numără și Marea Unire de la 1918, când Basarabia, Bucovina și Transilvania s-au unit cu Țara Mamă. Încoronarea sa de la Alba Iulia, pe 15 octombrie 1922, a consfințit oficial acest moment, transformându-l în regele tuturor românilor.

Evenimentul a fost unul grandios, iar coroana de oțel, aceeași folosită la încoronarea lui Carol I, a fost un simbol al unității și al independenței României.

Citește și: Doliu în Familia Regală a României! Anunțul trist a fost făcut în urmă cu puțin timp: „Dumnezeu să-l odihnească în pace”

„Punând pe capul meu, într-această străveche cetate a Daciei romane, coroana de oţel de la Plevna, pe care noi şi glorioasele lupte au făcut-o pe veci coroana României Mari, mă închin cu evlavie memoriei celor care, în toate vremurile şi de

pretutindeni, prin credinţa lor, prin munca şi prin jertfa lor, au asigurat unitatea naţională, şi salut cu dragoste pe cei care au proclamat-o într-un glas şi o simţire, de la Tisa până la Nistru şi până la Mare”,  a spus Regele Ferdinand, la ceremonia de încoronare, potrivit casamajestatiisale.ro.