Dan Negru, mesaj pentru românii care merg în vacanță în Grecia. La ce trebuie să fie atenți: „Grecii dau foc pădurilor”

Author: Laura Macovei

Dan Negru, mesaj pentru românii care merg în vacanță în Grecia. La ce trebuie să fie atenți: „Grecii dau foc pădurilor”

Sursa: Dan Negru Instagram

Dan Negru vine cu un mesaj pe pagina sa de Instagram, în care se adresează românilor de pretutindeni și îi sfătuiește să își planifice bine vacanțele în Grecia, în contextul incendiilor care par să nu mai înceteze.

Prezentatorul de televiziune postează zilnic și chiar de mai multe ori în aceeași zi, conținut pe paginile sale de social media. De data aceasta, el a transmis românilor să fie foarte atenți dacă au de gând să își planifice o vacanță în Grecia, deoarece pădurile pot lua foc oricând. 

Ce mesaj le-a transmis Dan Negru românilor

Acesta îi sfătuiește pe români să fie atenți, deoarece grecii dau foc pădurilor cu anumite scopuri. 

Citește și: Dan Negru a tras un semnal de alarmă pe social media: „Să aibă curajul asumării” Autoritățile au luat măsuri imediat

Zilnic sunt breaking news despre incendiile din Grecia. Pe lângă temperaturi, cele mai multe sunt provocate de mafia imobiliară. Guvernul grec a recunoscut mereu asta, ultima dată a spus-o ieri Vasilis Kikilias, minstru grec al mediului.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Singura țară europeană fără registru forestier, grecii dau foc pădurilor ca sa-și extindă acolo hotelurile. Planificați-vă vacanțele in Grecia in funcție de interesele imobiliare ale șmecherilor de acolo, nu în funcție de temperaturi ”, a scris acesta pe pagina sa de Instagram. 

Turismul e singura salvare a Greciei

Dan Negru a punctat și faptul că Grecia este o țară eșuată din punct de vedere al statului. Ei știu că  singura lor salvare este reprezentată de turism. Incendiile afectează turismul, însă faptul că unii aleg să dea foc pădurilor reprezintă o dovadă vie a faptului că ei pun mai presus turismul decât natura și istoria țării.

Citește și: Avertizare de călătorie MAE: Crește riscul de incendii în Grecia. Țara europeană care a înregistrat „niveluri record” de emisii de dioxid de carbon

„Multe din hotelurile "instagramabile" din mijlocul pădurilor de pin sau de pe coastele împădurite sunt construite pe urmele incendiilor puse de mâna omului. Pentru că turismul e singura lor șansă. În țara în care Platon, Aristotel sau Socrate puneau bazele moralității, se vorbește azi despre "fakelaki" care înseamnă "plicuri mici", simbolul corupției.

Îmi place Grecia, dar Socrate, grecul, avea dreptate: "Fiecare poveste poate fi spusă in feluri diferite".
Ăsta e un alt fel de a spune povestea Greciei ”, a mai punctat prezentatorul TV.