Dan Negru, mesaj răsunător despre Traian Vuia, inventatorul primului avion din lume: „Americanii au un PR mai bun”

Autor: Diana Ghita

Ce spune Dan Negru despre Traian Vuia

Sursa: Instagram Dan Negru

Dan Negru a vorbit astăzi, într-o postare pe Instagram, despre o figură emblematică din țara noastră, și anume despre inventatorul Traian Vuia.

Dan Negru profită de orice ocazie pentru a aduce în prim-plan informații despre istoria țării noastre sau subiecte de actualitate, ceea ce a făcut și astăzi, aducând în atenția urmăritorilor de pe Instagra m o mare personalitate din domeniul aviației.

Frații Wright l-au pus în umbră pe Traian Vuia

Recent, prezentatorul TV a postat un videoclip în care le-a arătat internauților statuia lui Traian Vuia.

În același timp, pe fundalul filmării, bărbatul a adus în vedere că Traian Vuia a fost pionierul aviației, întrucât a fost primul care a construit și a înălțat un aparat de zbor complet funcțional. Însă, cu toate acestea, frații Wright au rămas consacrați în istorie pentru o astfel de realizare.

„Fix acum 117 ani domnul acesta ridica de la sol primul aparat mai greu decât aerul, Traian Vuia, americanii spun că frații Wright au făcut-o.

În industria aeronauticii e o bătălie mare pentru întâietatea celui care a fost primul care a ridicat de la sol un aparat mai greu decât aerul.

Citește și: „E prima dată când ajung sus” Dan Negru, mesaj dintr-un loc deosebit din România despre care puțini oameni știu

Mulți îl consideră pe Vuia, americanii au un PR mai puternic, un marketing mai puternic.

A apărut recent un serial „Brothers Wright”, cu Tom Hanks, despre frații Wright. Noi îl avem pe Vuia”, a spus Dan Negru în clip.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Când a inventat Traian Vuia primul avion din lume

De asemenea, prezentatorul a ținut să evidențieze faptul că ziua de astăzi ar trebui să fie un motiv de sărbătoare și de mândrie pentru români, întrucât, în urmă cu 117 ani, în aceeași zi, Traian Vuia a înălțat primul aparat de zbor: „ 18 martie, 117 ani astăzi de când Vuia a ridicat de la sol primul aparat mai greu decât aerul.

Puțini vorbesc astăzi despre asta”.

Însă, Dan Negru a explicat de ce puțini oameni cunosc această realizare în domeniul aviației. El a povestit că Traian Vuia a fost împiedicat, dintr-un motiv absurd, din a-și exprima ideile revoluționare la un eveniment internațional.

Citește și: Dan Negru, prima reacție în cazul Simonei Halep! Prezentatorul a publicat o fotografie de colecție alături de Nadia Comăneci, Ilie Năstase și Gică Hagi!

„Când a fost invitat să ţină un discurs la Expoziţia Internațională de la Paris din 1937, un român, un funcționar public care era directorul pavilionului românesc nu i-a întocmit actele necesare așa că Traian Vuia nu a mai apucat sa-și țină discursul la expoziția de la Paris. Ne pricepeam încă de atunci să încurcăm in loc să ajutăm. Să fie azi, 18 martie, amintirea lui...”, a scris prezentatorul în descrierea postării lui.

Vezi această postare pe Instagram

O postare distribuită de Dan Negru (@negru_dan)