Dan Negru, reacție după cazul de la Spitalul Pantelimon: „Vouă, celor care sunteți medici…”. Ce mesaj le-a transmis vedeta Kanal D cadrelor medicale

Autor: Diana Bostan

Dan Negru a postat o imagine a Mânăstirii Sf. Pantelimon de la Muntele Athos 

Sursa: Instagram: Negru Dan

Dan Negru, cunoscutul prezentator al emisiunii ”Jocul cuvintelor”, a postat recent pe Instagram un mesaj profund și simbolic, în contextul scandalului care a zguduit Spitalul Sf. Pantelimon din București.

Într-o fotografie postată pe Instagram, Dan Negru a inclus o imagine a Mânăstirii Sf. Pantelimon de la Muntele Athos, locul unde se află capul sfântului Pantelimon, cunoscut pentru dedicarea sa neîntreruptă ca medic.

Citește și: „E cea mai liniștită perioadă din an” Dan Negru, mesaj de Sfânta Maria Mare. Ce trebuie să facem în „zilele de aur”

Dan Negru a postat un mesaj în legătură cu Sf. Pantelimon, cunoscut ca ocrotitorul medicilor

Spitalul Sf. Pantelimon din București se confruntă cu o criză de imagine după ce doi medici au fost reținuți și acuzați de omor calificat cu premeditare, fiind suspectați că au scăzut intenționat doza de noradrenalină administrată unui pacient, ceea ce a dus la decesul acestuia.

Citește și: Dan Negru, reacție surprinzătoare după ce Ana Maria Bărbosu și-a recuperat medalia de bronz: „Pentru gimnastica românească bronzul era un eșec”

În acest context, vedeta Kanal D a postat o fotografie cu Mânăstirea Sf. Pantelimon de la Muntele Athos, locul în care se află și capul Sfântului Pantelimon. Acesta este cunoscut ca fiind și ocrotitorul medicilor.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: VIDEO Ar mai îmbrăca Oana Niculescu Mizil rochia de mireasă pentru a doua oară? „Sunt o femeie tânără, în putere, o femeie căreia îi place și viața.”

Alături de fotografie, Dan Negru a scris: „Ocrotitorul medicilor e Sf. Pantelimon. Toate știrile zilei sunt despre drama de la spitalul care-i poartă numele. În fotografie e Mânăstirea Sf. Pantelimon din Muntele Athos, acolo unde e capul sfântului, ucis prin decapitare. Pantelimon a fost medic și a rămas în istorie ca ‘doctor fără de arginți’ pentru că trata fără să primească niciun ban! A murit în chinuri dar a trăit frumos.”

View this post on Instagram

A post shared by Dan Negru (@negru_dan)

Dan Negru a explicat de unde vine ”Pantelimon”

Vedeta Kanal D a explicat în postarea sa că numele ”Pantelimon” provine din grecescul „pantaleon”, care se traduce prin „cel întru totul milostiv”. El a subliniat că, pentru cei care sunt medici, este important să aibă milostenie și compasiune față de pacienții pe care îi îngrijesc. Dan Negru a subliniat că, uneori, milostenia este mai valoroasă decât profesionalismul.

Citește și: Dan Negru, reacție după ce gimnasta Sabrina Voinea a fost nedreptățită la JO 2024: „Puteau să facă și din mine campion olimpic”

„Pantelimon vine din grecescul ‘pantaleon’ care înseamnă ‘cel întru totul milostiv’. Vouă, celor care sunteți medici, să aveți milostenie, compasiune cu cei pe care-i îngrijiți. Uneori milostenia e mai valoroasă decât profesionalismul. Luați-l exemplu pe cel care vă ocrotește meseria! Pantelimon nu vă cere să muriți ca el, vă cere să trăiți ca el.” , a mai scris acesta.

Prin acest mesaj, Dan Negru își exprimă îngrijorarea față de scandalul din sistemul medical și încurajează cadrele medicale să adopte un comportament plin de compasiune și milostenie, așa cum a făcut ocrotitorul lor, Sf. Pantelimon.

 


Continuă șirul dezvăluirilor și acuzațiilor în ”Casa iubirii”. Iată cum se apără Patrick în fața acuzațiilor aduse!