Dan Negru, reacție după ce gimnasta Sabrina Voinea a fost nedreptățită la JO 2024: „Puteau să facă și din mine campion olimpic”

Autor: Laura Macovei

După nedreptatea asupra gimnastei Sabrina Voinea de la Jocurile Olimpice de la Paris, Dan Negru trage un semnal de alarmă în mediul online.

Dan Negru amintește de faptul că nu trebuie să ne lăsăm înjosiți din exterior atunci când se întâmplă câte o astfel de nedreptate.

Citește și: „Nu se va întâmpla NIMIC în sport!” Dan Negru îl îndreptățește pe David Popovici referitor la condițiile în care se antrenează sportivii români. Cum arată acum una din cele mai vechi baze de natație din România

Dan Negru, reacție după nedreptatea gimnastei Sabrina Voinea

Prezentatorul TV amintește în postarea sa de pe rețelele sociale despre doi mari antrenori români de gimnastică: Belu și Bitang. Un lucru pe care vedeta nu îl înțelege este de ce mai marii antrenori sunt „exilați” din gimnastică, când ar putea ajuta gimnaștii la început de drum să ajungă la performanțe uluitoare.

De asemenea, Dan Negru trage un semnal de alarmă asupra nedreptății care se aduce totodată și României ca țară, punctând faptul că nu este un stat mic și că nu trebuie să ne consolăm

cu ideea că „suntem o țară mică”, de aici și nedreptatea.

„Cândva Belu și Bitang puteau să facă și din mine campion olimpic. Ce interese or fi în gimnastică dacă cei mai de succes antrenori români sunt exilați? Lucescu poate la 79, de ce Octavian Belu n-ar putea la 73? După eșecul gimnasticii de ieri am auzit din nou vorba: „Suntem o țară mică”.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: VIDEO Oana Niculescu Mizil, despre motivul despărțirii de fostul partener de viață. „Dumnezeu îmi este martor că am încercat foarte mult.”

Nu suntem mici! România e a 10-a țară europeană ca număr de populație, peste Portugalia, Grecia sau Belgia și a 13-a ca suprafață, aproape cât Anglia! Ca și suprafață suntem peste Cehia, Olanda, Danemarca.

Nu suntem mici! Să-i învățăm asta pe copii în școli: România nu e o țară mică în Europa, nici ca mărime și nici ca populație. Om fi neputincioși, dar nu suntem mici! Dar adevărata forță ți-o regăsești doar în neputință! Să ne-o regăsim!” a scris Dan Negru într-o postare pe Instagram.

View this post on Instagram

A post shared by Dan Negru (@negru_dan)

Sabrina Voinea renunță la gimnastică

Fosta mare campioană și antrenoarea Camelia Voinea a anunțat că ea și fiica sa, Sabrina Voinea, renunță definitiv la gimnastică, după o serie de nedreptăți și lipsă de susținere.

Citește și: Sabrina Voinea renunță la gimnastică după deciziile controversate din finala Jocurilor Olimpice de la Paris 2024. Mama sportivei a făcut anunțul: „Nu mai vreau să mai aud de gimnastică!”

„Sabrina nu a ieșit din covor la nicio linie acrobatică. Sunt toate aici, merita medalie. Noi astăzi, aici, am întrerupt gimnastica, pentru drepturile noastre nu se zbate nimeni. Vă iubim infinit pe toți cei care ne-ați susținut. Atât am putut suporta!”, a scris Camelia Voinea pe rețelele sociale.