Dan Negru, revoltat de modul în care România gestionează resursele de cereale: „Una din patru pâini e făcută din aluat congelat”

Autor: Diana Ghita

Dan Negru este dezamăgit de situația în care a ajuns Grânarul Europei

Sursa: Instagram Dan Negru; Unsplash

În urmă cu câteva ore, prezentatorul TV Dan Negru a stârnit discuții aprinse pe rețelele sociale printr-o postare pe Instagram în care evidențiază un paradox al agriculturii românești.

Într-un mesaj atașat unei fotografii ce îl surprinde într-un lan de grâu, Dan Negru subliniază performanța impresionantă a României în sectorul agricol și atrage atenția asupra unei situații contradictorii – deși România produce și exportă grâne de calitate, o parte semnificativă a pâinii consumate în țară provine din aluat congelat importat.

Ce mesaj a postat Dan Negru despre modul în care sunt gestionate resursele cerealiere

Postarea de pe Instagram a prezentatorului TV scoate la lumină o problemă structurală a economiei românești: exportul de materii prime și importul de produse finite la prețuri mai mari.

„România e campioana Europei! N-o să vedeți știrea asta niciunde! În iulie România a fost cel mai mare exportator de grâu, orz și porumb din Europa! 286 mii de tone de grâu am avut noi și 80 mii nemții.

Totuși, în țara care e grânarul Europei una din patru pâini e făcută din aluat congelat adus din import.

Exportăm grâu ieftin și bun și importăm aluat congelat scump și prost! Avem destul grâu pentru nevoile tuturor dar nu îndeajuns pentru lăcomia unora!”, a scris Dan Negru pe rețelele sociale.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: Cum și-a găsit Alin Oprea tatăl natural? „Am ales special seara de Crăciun și vârsta de 33 de ani. Era vârsta la care Iisus Hristos s-a răstignit și luna în care s-a născut.”

Citește și: „Zici că noi alegem președintele în America” Dan Negru vorbește despre prioritățile românilor după anunțul lui Joe Biden: „Dacă românii ar fi fost interesați..”

Cum au reacționat oamenii din online la postarea lui Dan Negru

Mesajul lui Dan Negru a rezonat puternic cu publicul său, întrucât a generat reacții diverse și intense. Unii internauți au comentat că acest model economic este o practică frecventă care duce la decalaje economice.

„La fel cu multe altele: exportăm la greu materie primă, se prelucrează dincolo, de multe ori cu mana de lucru ieftină, (chiar și românească) și se importă ca produs finit la prețuri foarte mari! Dar nicio grijă, că plătim diferența cu bani de împrumut tot de la Vest! D'aia o «ducem bine și avem de toate»!... Pe datoria copiilor!”, a fost mesajul unuia dintre urmăritorii lui Dan Negru.

De asemenea, mulți alți utilizatori i-au dat dreptate prezentatorului TV. Postarea lui referitoare la inechitățile economice și alimentare a fost apreciată de mulți dintre urmăritorii lui, care au salutat sinceritatea și claritatea mesajului său: „Ce fain ai scris/ RESPECT, Dan Negru! Omul a învățat să împartă atomul, dar n-a învățat să împartă pâinea!”.

Vezi această postare pe Instagram

O postare distribuită de Dan Negru (@negru_dan)

Citește și: Produsele fabricate din făina de insecte ajung și în România. Ce se va întâmpla cu produsele de panificație tradițională, fabricate din făină de grâu

Postarea lui Dan Negru nu doar că a scos în evidență o realizare importantă a agriculturii românești, dar a și generat o discuție despre sustenabilitatea și echitatea modelului economic actual. Mesajul său este un apel la reflecție și la acțiune, întrucât subliniază necesitatea de a valorifica resursele interne pentru a asigura bunăstarea națională și a reduce dependența de importuri costisitoare.

 


Roberta regretă despărțirea de Sebastian, însă nu vrea să audă de o posibilă împăcare! Iată cum a reacționat fostul ei partener!