Dan Puric, dezvăluiri despre momentul în care i-a murit primul copil: „S-a dus totul”. Drama prin care trece actorul român

Autor: Diana Ghita

Copilul lui Dan Puric s-a stins la o vârstă foarte fragedă

Sursa: Captură YouTube Kanal D

Duminică, pe 30 iunie, celebrul actor român Dan Puric a fost invitat la emisiunea „40 de întrebări cu Denise Rifai”, unde a dezvăluit cum a putut să-și găsească puterea după moartea copilului său.

Deși Dan Puric nu a fost din totdeauna o persoană religioasă, un eveniment marcant din viața lui l-a schimbat radical, întrucât atunci a simțit ce înseamnă, cu adevărat, conexiunea cu divinitatea.

Moartea copilului l-a schimbat radical pe Dan Puric

Actorul a fost străin de biserică până în anul 1989. Deși a fost curios să vadă, uneori, cum se desfășoară Sfintele Taine, acesta a fost doar un simplu spectator, care admira de pe margine oamenii care îl cinstesc pe Dumnezeu.

Deși părinții lui erau două persoane credincioase, s-au temut să-i ofere o educație religioasă, de frica represiunii comuniste.

Însă o tragedie avea să schimbe lucrurile, căci, în urmă cu mai bine de 30 de ani, și-a pierdut primul copil, pe Alexandru. Acesta a murit la vârsta de doar 10 luni, din cauza unei encefalite. 

După acest eveniment cumplit, Dan Puric dezvăluia că: „Drama asta m-a apropiat foarte mult de Dumnezeu, atunci am simțit că e acolo cu mine.

Aș fi înnebunit dacă nu ar fi existat taina asta”.

Citește și: Puțină lume știe cine este fosta soție a lui Dan Puric! În ce relație se află în prezent cei doi: Ioana Olteanu „Eu eram o soție foarte ascultătoare. El spunând da, pe mine m-a băgat într-o lume extraordinară.”

După ce a adus în prim-plan decesul lui Alexandru, Denise Rifai i-a pus actorului întrebarea roșie, cu numărul 15: „Câtă deznădejde simte un tată la moartea copilului său?”.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Cum a reușit Dan Puric să treacă peste moartea primului său copil

În acest sens, Dan Puric a mărturisit că, într-adevăr, a trecut prin niște clipe de coșmar după moartea primului său fiu, însă suferința prin care a trecut nu se poate măsura cu cea a soției lui.

În plus, actorul a confirmat că fără Dumnezeu nu ar fi reușit să treacă peste acel moment extrem de dureros.

„Credeți că asta se poate măsura? Sunt pe Pământul ăsta și lucruri incomensurabile, n-ai cum să măsori. Te gândești ce deznădejde trăiește un tată, dar te gândești ce deznădejde și ce disperare trăiește o mamă? Că mama l-a născut pe Pământ, acolo este răvășirea cea mai mare.

Citește și: Ce studii are actorul Dan Puric: Biografia și CV-ul celui mai cunoscut și controversat actor din România

În momentele acestea de disperare singurul lucru pe care l-am perceput e că nu eram singur, ceva de dincolo parcă mă ajuta. Dar nu era o încurajare din asta, stupidă, era ceva în aer. Dacă îți moare copilul s-a dus totul.

(...) Cazi în neant aproape. Din neant nu te poate salva decât bunul Dumnezeu”,  a spus invitatul lui Denise Rifai.