Dana Dembinski Medeleanu a renuntat la balet pentru actorie

Editor: Alexandra Dragos Autor: M.A.
Actualizat: 11 oct 2020, 22:40

Inainte de a fi actrita, Dana Dembinski Medeleanu, interpreta personajului Cerasela din sitcomul “Fetele lu’ Dom’ Profesor”, de la Kanal D, a fost balerina pana la inceputul anilor ’90.

 

Dana Dembinski Medeleanu a renuntat la balet pentru actorie
Inainte de a fi actrita, Dana Dembinski Medeleanu, interpreta personajului Cerasela din sitcomul “Fetele lu’ Dom’ Profesor”, de la Kanal D, a fost balerina pana la inceputul anilor ’90. Dupa ce a terminat Liceul de Coregrafie din Cluj, a dansat pe scena Operei din Cluj (1979 – 1980), apoi in trupa maestrului Oleg Danovski.
“Am asistat, la Teatrul din Constanta, la multe dintre repetitiile actorilor.
Imi placea foarte mult sa ii privesc cum lucreaza. Simteam, inca de cand faceam balet, ca am nevoie de un mod de a ma exprima mai complex decat prin miscare. Asa am inceput sa ma indragostesc de profesia de actrita”, a declarat Dana Dembinski Medeleanu.
Desi a castigat cateva premii ca balerina (a interpretat roluri celebre in balet precum “Lacul lebedelor“, “ Rapsodia romana”, “Carmen”, “Spargatorul de nuci”), Dana Dembinski nu a avut niciodata intentia de a reveni la “prima dragoste”.
“Am incercat, insa, sa aduc in scena, in multe dintre rolurile mele, si miscarea – actoria  presupune si expresie corporala. In balet nu te poti intoarce daca nu repeti zi de zi, pentru ca nu mai poti sa faci performanta”, precizeaza cunoscuta actrita.
Pe Dana Dembinski Medeleanu o puteti vedea incepand din 12 martie, la Kanal D, in sitcom-ul “Fetele lu’ Dom’ Profesor” intrepretand rolul Ceraselei – fosta nevasta a profesorului de filosofie, Tinel (rol interpretat de Catalin Catoiu), o actrita foarte cunoscuta.
Cerasela duce o viata de diva, departe de familie, fiind mai tot timpul plecata in turnee, si aspira la dragostea unui barbat foarte tanar.
Nu ratati productia “Fetele lu’ Dom’ Profesor”, incepand de miercuri, 12 martie, de la ora 21.15, la Kanal D.

Dupa ce a terminat Liceul de Coregrafie din Cluj, a dansat pe scena Operei din Cluj (1979 – 1980), apoi in trupa maestrului Oleg Danovski.



Am asistat, la Teatrul din Constanta, la multe dintre repetitiile actorilor. Imi placea foarte mult sa ii privesc cum lucreaza. Simteam, inca de cand faceam balet, ca am nevoie de un mod de a ma exprima mai complex decat prin miscare. Asa am inceput sa ma indragostesc de profesia de actrita ”, a declarat Dana Dembinski Medeleanu.


Pe Dana Dembinski Medeleanu o puteti vedea incepand din 12 martie, la Kanal D, in sitcom-ul “Fetele lu’ Dom’ Profesor” intrepretand rolul Ceraselei – fosta nevasta a profesorului de filosofie,
Tinel (rol interpretat de Catalin Catoiu), o actrita foarte cunoscuta. Cerasela duce o viata de diva, departe de familie, fiind mai tot timpul plecata in turnee, si aspira la dragostea unui barbat foarte tanar.

Nu ratati productia “ Fetele lu’ Dom’ Profesor ”, incepand de miercuri, 12 martie, de la ora 21.15, la Kanal D.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

 

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.