Dana Săvuică – biografia unei personalități TV care a inspirat generații întregi. De la o copilărie modestă la succesul înfloritor din televiziune

Author: Cristina Mocanu
Actualizat: 07 apr 2024, 02:35

Dana Săvuică

Sursa: https://www.facebook.com/DanaSavuicaOficial

Dana Săvuică a fost model, dar a ajuns să fie cel mai apreciat om de televiziune din România.

Și-a început cariera de model pentru a scăpa de unele complexe și a ajuns să devină cel mai cunoscut om de televiziune, care a influențat generații întregi de prezentatori.

Copilăria modestă a Danei Săvuică – cum a influențat aceasta cariera sa ulterioară

Dana Săvuică s-a născut pe data de 22 ianuarie 1970, în București. Aceasta este considerată simbolul feminității în România, ea având o carieră de succes ca model, sub îndrumarea regretatei Zina Dumitrescu, iar apoi s-a lansat în televiziune. 

Citește și: Dana Săvuică, invitată duminică la ”40 de întrebări cu Denise Rifai”

Provine dintr-o familie de intelectuali, mereu a învățat bine, a fost printre primii din clasă. Primii 13 ani i-a petrecut pe meleagurile exotice ale Asiei. Din păcate, timp de 9 ani a fost nevoită să locuiască departe de părinții săi, timp în care reușea să vorbească cu aceștia la telefon doar un singur minut pe an.

Inițial, Dana împreună cu sora sa au copilărit timp de 5 ani în Sri Lanka, acolo unde părinții lor erau detașați cu misiuni diplomatice. A avut un șoc atunci când a fost nevoită să vină în țară când a rămas la bunici în Târgoviște pentru a finaliza studiile, în timp ce părinții ei au plecat la București.

Dana Săvuică a declarat că: Eram, totuși, la mii de kilometri depărtare de țară, de bunici și când a sosit timpul să revin în România pentru continuarea studiilor, am fost ruptă ani

de zile de mângâierea și apropierea părinților. Un dezechilibru emoțional care și-a pus amprenta pe un copil care se transformă în adolescent.   Am ajuns în țară în clasa a VI-a, direct cu avionul din Sri Lanka, unde primele clase le-am studiat la Școala Internațională Americană. Șocul a fost foarte mare. Nu mai stăpâneam limba română, cunoșteam un alt sistem de matematică, eram foarte bună la sport și învățasem să am acea libertate a vesticilor, lucruri care erau de neconceput pentru o țară comunistă.”
Deși emoțiile primului său sărut le-a trăit în clasa a opta, prima sa iubire a trăit-o abia atunci când a ajuns studentă. Este o fire directă și vehementă și nu poate trece peste trădare.

Citește și: Dana Săvuică, dezvăluiri inedite din călătorii la Dimineața cu noi! “Abia aștept să văd Cuba! Mă cheamă!”

Deși copilăria a marcat-o profund, a reușit cu timpul să se vindece și să ajungă una dintre cele mai apreciate prezentatoare TV.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

De la copilărie la o carieră de succes

Dana Săvuică și-a început cariera de model în anul 1990, pentru a putea scăpa de anumite complexe legate de aspectul fizic și s-a aflat printre primele manechine care au defilat pe podiumurile de modă imediat după Revoluție. Prin

intermediul prezentărilor de modă, vedeta a recunoscut că a învățat ce înseamnă eleganța și feminitatea, acești ani fiind considerați o școală a vieții. În toată perioada aceasta, a învățat să își pună în valoare calitățile fizice și să defileze cu multă încredere.

Deși și-a dorit enorm să devină actriță, tatăl ei s-a opus vehement.

Citește și: Dana Săvuică îi dă lecţii de celebritate Mădălinei!

În anul 1997 și-a încheiat cariera de model și a ales să îndreptându-se spre mediul afacerist. În 2001 a început să prezinte diferite emisiuni TV.

În 1997, și-a început cariera în business, înființând agenția de modele Etiquette Models, care s-a dezvoltat continuu, brandul Etiquette devenind un important furnizor de accesorii de lux.

De-a lungul timpului a devenit cel mai apreciat om de televiziune și a reuși să influențeze mai multe generații de prezentatori TV.

Sursă: viva.ro

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?