Daniel Baciu, anunț de ultimă oră în legătură cu pensiile românilor. Ce se întâmplă începând cu jumătatea lunii august

Autor: Diana Bostan
Actualizat: 05 aug 2024, 09:56

Vești importante pentru pensionarii din România

Sursa: Pixabay

Șeful Casei Naționale de Pensii, Daniel Baciu, a făcut un anunț important pentru peste 3 milioane de pensionari din România.

Daniel Baciu a declarat că, începând de la mijlocul lunii august, pensionarii vor primi personal deciziile de recalculare a pensiilor, care vor fi livrate de poștași direct la domiciliul beneficiarilor, notează România TV.

Citește și: Când se finalizează cele două etape ale procesului de recalculare a pensiilor! Daniel Baciu a explicat întreaga procedură

Vești importante pentru pensionarii din România

Potrivit declarațiilor sale, recalcularea pensiilor se va realiza astfel încât nimeni să nu piardă din cuantumul actual al pensiei. Daniel Baciu a transmis faptul că există un principiu clar în lege care prevede că, în cazul în care noua formulă de calcul ar determina un cuantum mai mic decât cel actual, va rămâne în plată cuantumul cel mai avantajos. El a adăugat că majoritatea pensionarilor vor beneficia de majorări.

Citește și: Data la care urmează să fie virate pensiile pe card în august 2024: Începând cu luna septembrie, românii urmează să primească pensiile majorate

„După această recalculare, nimeni nu va avea niciun minus pentru că avem un principiu clar în lege că dacă din calculul pe noua formulă din lege există un cuantum mai mic decât cel aflat în plată, rămâne cuantumul pensiei cel mai avantajos în plată.

Deci nimeni nu va pierde la pensie, eventual marea majoritate vor avea majorări”, a explicat Daniel Baciu, în exclusivitate la România TV.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: Adriana Simionescu a explicat ce se întâmplă, de fapt, între ea și soțul ei! Tânăra a făcut declarații, după ce s-a spus că ei s-ar fi despărțit. „Toată lumea se ceartă”

Recalcularea pensiilor va aduce creșteri substanțiale pentru pensionarii cu un stagiu de cotizare mai mare de 25 de ani. Aceste majorări sunt posibile datorită punctelor de stabilitate care intervin în noua formulă de calcul. „Creșterile sunt substanțiale în cazul pensionarilor care au un stagiu de cotizare mai mare de 25 de ani și unde intervin punctele de stabilitate,” a subliniat Daniel Baciu.

Seniorii vor avea parte de creșteri substanțiale ale pensiilor

Conform calculelor efectuate până în prezent, peste 3 milioane de pensionari vor beneficia de aceste creșteri, cuantumul acestora fiind influențat de istoricul profesional al fiecărui beneficiar.

Citește și: România va implementa CNP-ul fiscal: Ministerul Finanțelor va afla tot ce a cumpărat online un român

Această măsură reprezintă o veste excelentă pentru seniorii din România, asigurându-le o mai mare stabilitate financiară și recunoașterea eforturilor lor din perioada activă. 

 


Roberta regretă despărțirea de Sebastian, însă nu vrea să audă de o posibilă împăcare! Iată cum a reacționat fostul ei partener!