Sotia lui Daniel Iordachioaie, Nouria, a dezvaluit celebrului bucatar Antonio Pasarelli ca i-ar mai trebui cateva lectii de gatit deoarece vrea sa invete cat mai multe taine intr-ale bucatariei.
Astfel, ea si Daniel s-au aratat incantati de o posibila colaborare cu Pasarelli la Academia de Arte Frumoase pe care cei doi o detin deoarece nimanui nu ii strica sa invete cateva secrete culinare de la unul dintre cei mai buni maestri.
Coaste de porc marinate cu legume
Ingrediente:
Coaste de porc
Vin alb
Otet de vin alb
Rozamarin proaspat
2 catei usturoi
1 conopida mica
1 morcov
1 ardei rosu
Chimen
1 lingurita zahar brun
Frunze dafin
Piepr boabe
Pentru inceput punem o oala la fiert cu apa, otet, piper boabe si 2 foi de dafin.
Carnea de porc se taie si se unge cu ulei, se sareaza si pipereaza, iar apoi se pune in tigaia incinsa. Pentru a degresa carnea, ea se stinge cu putin vin alb si se lasa in continuare pe foc. Intre timp se taie legumele: morcovul, conopida si ardeiul rosu, care se vor pune in cratita cu apa si otetul, impreuna cu cateva semninte de chimen si o lingurita de zahar brun.
Peste carne se mai adauga putin vin, o crenguta de rozmarin si 2 catei de usturoi. Cand carnea s-a caramelizat, iar lichidul din tigaie s-a redus, stropim cu putin otet de vin alb. Legumele se scot din apa, se pun intr-un bol si se amesteca cu putin ulei de masline, sare si piper, si se servesc impreuna cu carnea.