Danka, fetița de 2 ani dată dispărută în Serbia, ar fi fost răpită de două românce și văzută ultima dată în Viena. Copila este căutată de Interpol

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 03 apr 2024, 10:31

Danka, fetița de 2 ani dată dispărută în Serbia, ar fi fost răpită de două românce și văzută ultima dată în Viena. Copila este căutată de Interpol

Sursa: Facebook

Ies la iveală detalii șocante despre dispariția Dankăi, fetița de 2 ani din Serbia, pe care părinții o așteaptă cu disperare acasă. Copila ar fi fost răpită de două românce, ultima dată fiind văzută în Viena.

Danka Ilic, o fetiță în vârstă de doar 2 ani, a fost dată dispărută acum o săptămână din Banjsko Polje, Serbia. Ultimele informații indică faptul că ea ar fi fost răpită de două femei românce și ar fi fost văzută ultima dată în Viena. Situația a generat o amplă operațiune de căutare, cu autoritățile din Serbia și Austria implicate în investigații intensive pentru a aduce copila în siguranță.

Danka ar fi fost răpită de două românce

Poliția vieneză a primit un videoclip scurt prin e-mail pe 31 martie, în care se observă cele două femei românce plimbându-se pe străzile din Viena împreună cu Danka. Cu toate acestea, ancheta este încă în desfășurare, scrie publicația muntenegreană Vijesti.

Markos Vitrich, un reprezentant al poliției locale din Viena, a menționat că nu există încă date concludente și că investigația este în curs de desfășurare.

Cu toate acestea, autoritățile fac eforturi considerabile pentru a identifica și localiza cele două românce.

Conform relatărilor, corespondentul RTS, televiziunea publică sârbă, a subliniat că autoritățile sunt acum în căutarea celor două femei, iar preocuparea majoră este de a stabili dacă acestea au ajuns în Ungaria sau în România. De asemenea, există suspiciuni legate de modul în care videoclipul cu Danka și cele două femei a ajuns la poliție.

Citește și: Ai văzut-o? Copilă de doi ani dispărută în Serbia, căutată pe teritoriul României. Autoritățile fac apel la populație pentru a o găsi pe Danka

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

Jurnalistul RTS a evidențiat că există o întârziere de 10 ore între momentul în care videoclipul a fost recepționat de către poliția vieneză și sesizarea autorităților sârbe. 

Danka este căutată de Interpol

Danka a fost inclusă pe lista persoanelor dispărute de către Interpol, iar Ambasada Serbiei la Viena a făcut un apel către publicul larg pentru a oferi orice informații relevante care ar putea ajuta la găsirea ei și la aducerea ei în siguranță, scrie  Sarajevo Times

Citește și: O mamă și-a pierdut copilul în mulțime, apoi și-a amintit un truc salvator de pe TikTok: „Primul meu instinct a fost să o strig pe nume”

Danka are părul castaniu, ochi căprui și având o înălțime de aproximativ 85 de centimetri. Ultima dată când a fost văzută purta pantaloni violet și o jachetă verde măsline și avea părul legat într-o coadă de cal.