Data exactă la care va ajunge viitura pe Dunăre în România. Autoritățile au luat deja primele măsuri

Author: Diana Bostan

Viitura pe Dunăre va ajunge în România pe 1 octombrie.

Sursa: Pixabay

Administrația Națională „Apele Române” (ANAR) a anunțat că viitura pe Dunăre va ajunge în România pe 1 octombrie, cu un debit maxim estimat de 8.000 mc/s.

Potrivit ANAR, această prognoză a fost actualizată recent, având în vedere reducerea semnificativă a debitului maxim al Dunării și a volumului undei.

Citește și: Video Imagini cu dezastrul provocat de inundațiile din Ungaria. Când va ajunge viitura Dunării și-n România

Viitura pe Dunăre va ajunge în România pe 1 octombrie

În prezent, debitul Dunării la intrarea în țară este de 6.600 mc/s, aproape dublu față de media multianuală a lunii septembrie, care este de 3.800 mc/s. Potrivit observatornews.ro, specialiștii de la Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor estimează că, în curând, debitele vor crește până la valoarea maximă previzionată.

Citește și: Imagini apocaliptice în Budapesta, după ce Dunărea a inundat străzile orașului! Autoritățile se pregătesc pentru vârful viiturii: „Are tot timpul să depășească recordul istoric”

Pentru a face față acestei situații, ANAR monitorizează atent nivelurile de apă și linia de apărare de-a lungul Dunării. Dacă va fi necesar, echipele de intervenție vor fi suplimentate cu agenți hidrotehnici pentru a asigura siguranța zonei.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: Gabriel Trifu, adevărul său despre divorțul de Catrinel Sandu: „Ce o interesa pe ea cel mai tare era cum va fi privită aici în România vizavi de divorțul nostru.”

Viitura pe Dunăre va ajunge în România pe 1 octombrie.
[Sursa: Kanald.ro]

"Debitele Dunării la intrarea în ţară sunt, astăzi, la valoarea de 6.600 mc/s (aproape dublu faţă de media multianuală a lunii septembrie, 3.800 mc/s) vor fi în creştere, ajungând până la valoarea maximă de 8.000 mc/s în data de 1 octombrie, conform prognozei emise de colegii noştri de la Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor.”,

a fost anunțul făcut de autorități, potrivit  Agerpres

Mii de saci, materiale și utilaje au fost deja pregătite în apropierea sectorului românesc al Dunării

Potrivit sursei menționate anterior, hidrologii din cadrul celor șapte Administrații Bazinale de Apă din România continuă să transmită informații actualizate despre nivelurile apei, având în vedere necesitatea emiterii unor noi avertizări hidrologice, dacă situația o impune.

În plus, deținătorii de lucrări hidrotehnice, inclusiv Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare, au fost informați să verifice sub-traversările la diguri și starea de funcționare a stațiilor de pompare. Mii de saci, materiale și utilaje au fost deja pregătite în apropierea sectorului românesc al Dunării, iar echipele au început inspecțiile pe cei 1.100 km de diguri pentru a identifica și consolida punctele vulnerabile.

Citește și: O nouă viitură amenință România! Zeci de localități de pe Dunăre se pregătesc să fie evacuate

„Hidrologii de la nivelul celor şapte Administraţii Bazinale de Apă- Apele Române Banat, Apele Române Jiu, Apele Române Olt, Apele Române Argeş-Vedea, Apele Române Buzău- Ialomiţa, Apele Române Prut- Bârlad şi Apele Romane Dobrogea- Litoral transmit permanent informaţiile despre nivelurile Dunării în vederea reactualizării prognozelor şi după caz a emiterii unor noi avertizări/atenţionări hidrologice.  Au fost informaţi deţinătorii de lucrări hidrotehnice, inclusiv Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare pentru a verifica sub-traversările la diguri, precum şi stadiul de funcţionare a staţiilor de pompare", au mai spus autoritățile, potrivit Agerpres.

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.