Data la care poștașii livrează pensiile majorate. Anunțul de ultimă oră făcut de șeful Casei de Pensii

Autor: Diana Bostan

Românii își vor primi pensiile majorate începând cu luni, 2 septembrie.

Sursa: Pixabay

Daniel Baciu, șeful Casei Naționale de Pensii, a anunțat faptul că pensiile majorate ale românilor vor fi livrate începând de luni, 2 septembrie.

Daniel Baciu, președintele Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP), a anunțat că procesul de recalculare a pensiilor este încheiat, iar distribuirea lor va începe săptămâna viitoare, de luni, 2 septembrie.

Citește și: „Nu au mișcat nimic”Ce pensie primește Silviu Prigoană după recalculare? Este o sumă la care pensionarii pot doar să viseze

Pensiile majorate ale românilor vor fi livrate începând de luni, 2 septembrie

Potrivit declarațiilor lui Daniel Baciu, toate taloanele de pensie pentru luna septembrie au fost tipărite, iar noile sume, recalculat conform Legii nr. 360/2023, vor ajunge la pensionari fără întârzieri.

Citește și: Românul care primește o pensie cu 5.930 de lei mai mult după recalculare: Care este suma finală pe care pensionarul o va primi lunar

„Nicio pensie nu va scădea în urma procesului de recalculare, avem o creștere medie a pensiilor din sistemul public de 26,65%, începând cu data de 1 septembrie, care se adaugă la creșterea de

la 1 ianuarie de 13,8%”
, a transmis șeful CNPP, conform Antena3CNN.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: VIDEO Gheorghe Turda vorbește despre folclorul din zilele noastre. „Sunt singurul artist în materie de muzică populară și clasică având grad de general în rezervă.”

Anunțul făcut de ministrul Finanțelor

De asemenea, ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a confirmat că plățile vor fi efectuate la timp, fără întârzieri. "Echipa Ministerului Finanțelor a lucrat intens pentru a asigura că totul se desfășoară conform planului," a declarat Marcel Boloș, potrivit sursei menționate anterior.

El a menționat că bugetul lunar alocat pentru pensii a fost majorat cu peste 2 miliarde de lei, pentru a acoperi creșterile de pensii pentru aproximativ 3,8 milioane de pensionari.

Guvernul României și Ministerul Finanțelor au realizat un efort suplimentar de aproximativ 10 miliarde de lei pentru a asigura aceste majorări pe parcursul anului 2024. Dintr-o medie lunară de 10,5 miliarde de lei, finanțarea pentru Casa Națională de Pensii Publice va crește la aproximativ 13 miliarde de lei lunar.

Citește și: „Am chemat salvarea” Unei pensionare i s-a făcut rău când a văzut ce sumă a primit după RECALCULARE. La polul opus, un pensionar primește o sumă de 9 ori mai mare decât doamna Voica

Ministrul Boloș a subliniat că această creștere a pensiilor este sustenabilă din punct de vedere economic, permițând guvernului să continue investițiile pentru viitorul României. "Ne-am asigurat că această creștere este realizabilă și că putem continua să investim în dezvoltare," a adăugat el.

Atât Daniel Baciu cât și Marcel Boloș au transmis mulțumiri colegilor din ministere și din Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) pentru eforturile lor de a asigura fondurile necesare pentru pensionarii României.