Data la care se vor vira banii pe cardurile de alimente în luna iunie 2024: Ministrul Fondurilor Europene a făcut anunțul

Autor: Cristina Mocanu

Data la care se vor vira banii pe cardurile de alimente în luna iunie 2024

Sursa: pexels.com

Data la care se vor vira banii pe cardurile de alimente în luna iunie 2024: Ministrul Fondurilor Europene a făcut anunțul

Ministrul Fondurilor Europene, Adrian Câciu, a anunțat că încărcarea cardurilor de alimente cu o nouă tranșă de 250 de lei se va realiza și în luna iunie, iar de acest sprijin vor beneficia aproximativ 2,6 milioane de persoane. Această măsură continuă sprijinul financiar acordat categoriilor vulnerabile pentru achiziția de alimente și mese calde.

Pe ce dată se vor vira banii pe cardurile de alimente în luna iunie 2024?

Ministrul Fondurilor Europene, Adrian Câciu, a anunțat vineri că încărcarea cardurilor de alimente cu o nouă tranșă de 250 de lei va începe din 14 iunie pentru un număr de aproximativ 2,6 milioane de beneficiari eligibili. Cardurile de alimente sunt un sprijin financiar oferit persoanelor cu venituri reduse pentru achiziționarea de alimente și mese calde.

 „Procesul de încărcare a cardurilor se va desfășura în perioada 14-25 iunie 2024,” a

scris Câciu pe pagina sa de Facebook. Aceasta este așteptată să fie a treia tranșă din acest an, continuând eforturile guvernamentale de a sprijini categoriile vulnerabile din societate.

Citește și: Mai mulți pensionari vor primi bani în plus în luna iunie. Cine sunt beneficiarii care vor încasa ajutorul de la stat

Cine sunt persoanele care vor putea beneficia de acest ajutor

Cardurile de alimente sunt acordate următoarelor categorii de beneficiari:

- Persoanele cu handicap: Copii și adulți încadrați în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri lunare proprii realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei.

- Familiile cu cel puțin doi copii: Familii ale căror venituri lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 675 de lei.

- Familiile monoparentale: Familii ale căror venituri lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 675 de lei.

- Familiile și persoanele singure cu ajutor de incluziune: Cei care au stabilit dreptul la ajutorul de incluziune, conform Legii nr. 196/2016.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

- Pensionarii: Pensionarii sistemului public de pensii, cei aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, ale căror venituri lunare sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei.

- Persoanele fără adăpost: Conform prevederilor legale în vigoare.

Cardurile pot fi utilizate pentru achiziționarea de alimente sau pentru mese calde. Aceasta este o măsură de sprijin esențială pentru cei cu venituri reduse, care vor beneficia de acest ajutor până la finalul anului 2027, conform OUG/2023.

În perioada 2024-2027, guvernul va implementa două măsuri de sprijin pentru persoanele defavorizate

- Tichete sociale pe suport electronic: Pentru produse alimentare și mese calde, cu o valoare de 250 de lei în 2024, acordate o dată la două luni. În perioada 2025-2027, valoarea nominală va fi de 125 de lei, iar distribuția se va face o dată la șase luni.

Citește și: Cine va beneficia de cardurile sociale pentru alimente în 2024! Valoarea acestora este de 250 de lei

- Pachete cu produse alimentare: Distribuite periodic persoanelor defavorizate.

Aceasta inițiativă face parte dintr-un program mai amplu destinat reducerii sărăciei și îmbunătățirii calității vieții pentru persoanele cele mai vulnerabile din societate.