Data la care urmează să fie virate pensiile pe card în august 2024: Începând cu luna septembrie, românii urmează să primească pensiile majorate

Autor: Cristina Mocanu
Actualizat: 23 iul 2024, 14:12

Pe ce dată urmează să fie virate pensiile pe card în luna august 2024?

Sursa: pexels.com

Pe ce dată urmează să fie virate pensiile pe card în luna august 2024?

A fost anunțat calendarul după care urmează să fie trimise pensiile românilor în luna august 2024. Din păcate, va fi o diferență de zile pentru cei care urmează să primească pensiile prin poștă și cei care vor primi banii pe card. Totuși, există și o veste bună pentru pensionari. Din luna septembrie aceștia urmează să primească pensiile majorate.

Pe ce dată vor fi virate pensiile în august?

Potrivit newsweek.ro, în perioada aceasta se pregătesc plățile lunare pentru pensionarii din România, pentru luna august 2024. În prezent sunt peste 2.500.000 de persoane care primesc pensia prin poștă, iar restul pe card. Astfel, cei 2.500.000 de pensionari urmează să primească banii prin poștă între 1 și 10 august, în timp ce pe card urmează ca banii să fie virați între 12-14 ale fiecărei luni motiv pentru care Casele de Pensii au anunțat momentul în care vor fi alimentate cardurile.

În anumite cazuri excepționale, pot apărea întârzieri, dar autoritățile se asigură că majoritatea celor 4,75 milioane de pensionari sunt acoperiți până la termenul final. În cazurile rare când nu sunt găsiți la domiciliu, beneficiarii sunt informați să ridice drepturile bănești și documentele aferente de la ghișeele poștale în termen de două zile lucrătoare.

Citește și: Data la care vor ajunge deciziile de recalculare la pensionarii din România

În luna septembrie pensiile se vor majora

Mai este aproape o lună până când pensionarii vor primi pensiile majorate, potrivit noii Legi a pensiilor. Până atunci, aceștia urmează să primească pensiile pentru luna august, moment în care acestea vor fi livrate cu deciziile cu pensia recalculată. Documentele au fost emise în număr de 1.000.000 de către casele de pensii teritoriale și urmează să fie trimise către Poșta Română, instituția care a fost delegată să preia deciziile și să le ducă destinatarilor.

Primele hotărâri privind recalcularea pensiilor au fost emise de către casele de pensii teritoriale și urmează să fie transmise curând către beneficiari. Potrivit datelor oficiale, aproximativ un milion de documente au fost finalizate până în prezent. Deciziile vor ajunge la pensionari în a doua jumătate a lunii august, prin intermediul poștașilor, conform unui plan bine stabilit.

Primii care urmează să primească aceste decizii sunt pensionarii cu o vechime sub 25 de ani.

Astfel, peste 3.000.000 de pensii urmează să fie majorate, în timp ce restul pensiilor vor rămâne la valoarea actuală. Chiar dacă, în urma recalculării, unele pensii ar trebui să scadă, conform noi legi nici o pensie nu va scădea.

Ministra Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a anunțat că deciziile de recalculare vor fi livrate pensionarilor în intervalul 15-31 august.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: VIDEO Mihai Albu, despre prietenia cu Irinel Columbeanu și cum a cunoscut-o pe Monica Gabor, fosta parteneră de viață a omului de afaceri. „A încălțat-o, a îmbrăcat-o și după a scos-o.”

Citește și: România va implementa CNP-ul fiscal: Ministerul Finanțelor va afla tot ce a cumpărat online un român

Care este noua formulă de calcul a pensiilor?

Potrivit Legii pensiei, noua formulă de calcul este următoarea:

VPR (81 de lei) X numărul de puncte.

Puncte: contributivitate+ stabilitate+ puncte perioade asimilate si necontributive.

Punctele de necontributivitate: anii petrecuți în armată, șomaj sau facultate (0,25 puncte de fiecare an).

Punctele de stabilitate:

- 0,50 puncte/an, pentru anii munciți din intervalul 26- 30 de ani; 

- 0,75 puncte/an, pentru anii din intervalul 31- 35 de ani.

 

 


În ediția de azi, 16 septembrie, a emisiunii ”Follow us”, Ilinca Vandici și Teo Trandafir au adus în discuție un subiect de interes pentru toate doamnele și domnișoarele. Iată de ce apar și dacă putem scăpa de petele pigmentare de pe piele!