Data la care Vladimir Putin se retrage. E oficial. Ce se va întâmpla pe 9 mai

Autor: Lavinia Medrea
Actualizat: 04 feb 2023, 03:00

Data la care Vladimir Putin se retrage. E oficial. Ce se va întâmpla pe 9 mai

Sursa: Twitter

Avionul lui Vladimir Putin, „Doomsday”, a fost văzut zburând în apropiere de Moscova. Este singurul avion care îi permite liderului rus să conducă armata rusă într-o bătălie nucleară.

După ce avionul nuclear Il-80 Maxdome a fost văzut zburând deasupra Moscovei, Guvernul Rusiei a declarat că aeronava este „în repetiții” , deoarece va fi adusă la parada militară de  Ziua Victoriei, de pe 9 mai, relatează Daily Mail, citat de capital.ro.

Avionul lui Vladimir Putin va fi adus la ceremonia pentru Ziua Victoriei de anul acesta

Analiștii militari spun că readucerea aeronavei reprezintă un apropo evident că Vladimir Putin vrea să trimită un avertisment Occidentului în legătură cu un posibil război nuclear.

„Doomsday” sau „Kremlinul zburător” nu are ferestre în afară de cabina de pilotaj. La coadă există un troliu pentru o antentă remorcată de frecvență joasă (VLF), iar stabilizatoarele orizontale au spațiu pentru diferiți senzori sau antene de comunicații.

Il-80 Maxdome are două generatoare electrice de mari dimensiuni în interiorul motoarelor sale. Sub cabina de pilotaj se află o sondă de alimentare retractabilă.

Citeste si: Vladimir Putin vrea să schimbe harta Europei! Se vrea anexarea a două teritorii proruse din Ucraina

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Pentru parada militară de pe 9 mai, aeronava Il-80 Maxdome va fi escortat de două avioane militare MiG-29 în timp ce va zbura la joasă înălțime deasupra Catedralei Sfântul Vasile, potrivit capital.ro.

În plus, portavioanele de rachete strategice Tu-95MS și Tu-160 „Lebăda Albă” vor participa și ele la zbor. Un avion de vânătoare Su-57 de generația a cincea și bombardiere cu rază lungă de acțiune Tu-22M3 vor fi în expoziție.

Ministerul Apărării Naționale din Rusia a afirmat faptul că opt avioane militare MiG-29SMT vor zbura sub forma literei „Z” în sprijinul armatei ruse care luptă împotriva armatei ucrainene.

Citeste si: Rusia pregătește măsuri dure pentru România, una dintre țările „neprietenoase”. Ce alte state mai sunt vizate

Pe 9 mai este sărbătorit sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial pentru diferite state europene.

„Ziua Victoriei” a fost sărbătorită în Rusia pe 9 mai, atunci când Germania nazistă a semnat capitularea necondiționată cu Uniunea Sovietică în noaptea de 9 mai 1945, relatează capital.ro.

Peste 10.000 de soldaţi au luat parte la repetiţia desfăşurată pe pavajul din faţa Kremlinului, plus 131 de echipamente militare, ca parte a coloanelor motorizate.

 

Taguri:

În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.