Miercuri, Marcel Boloș a făcut un anunț legat de termenul limită până la care românii pot folosi cardurile de energie pentru plata facturilor.
Data maximă până la care se pot utiliza cardurile de energie pentru plata facturilor
/www/cdn.knd.ro/media/521/2862/1708/20313844/1/data-maxima-pana-la-care-se-pot-utiliza-cardurile-de-energie-pentru-plata-facturilor.jpg
„Sunt deja două luni de când am început implementarea programului de sprijin pentru plata facturilor la energie și am atins pragul de două milioane de familii care au achitat facturi din sumele virate pe carduri.
Mai mult de o treime din beneficiari au făcut plăți fără să se deplaseze de la domiciliu în acest scop, fie pentru că au folosit platforma online de plată oferită de Poșta Română, fie pentru că au solicitat factorul poștal la domiciliu și au achitat cu sprijinul acestuia. Faptul că au existat aceste trei variante de plată, dintre care două permit plata de acasă, este cu adevărat o reușită.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii
De asemenea, pentru a extinde și simplifica sprijinul acordat, am finalizat proiectul de act normativ prin care se prevede compensarea prețului pentru mai multe tipuri de energie decât cele prevăzute acum: energie electrică, energie termică furnizată în regim centralizat, gaze, butelie, butan, lemn de foc, rumeguș, cărbune, păcură, peleţi, brichete, combustibili lichizi sau solizi şi orice alte materiale de încălzire care pot fi utilizate la încălzirea locuințelor.
Mai mult, avem în plan să permitem și achitarea de facturi mai vechi și să extindem termenul până la februarie 2022”, a explicat Marcel Boloș , citat de România TV.
Câte persoane vulnerabile și-au folosit cardurile de energie până acum
Până acum, din cele două milioane de beneficiari ai cardului de energie, doar 15.600 au folosit cardul pentru a-și acoperi cheltuielile cu lemnele de foc, iar suma totală plătită ajunge la aproape 10,5 milioane de lei.
Citește și: Nou pachet de vouchere și ajutoare pentru români. Cum va fi împărțit bugetul de peste patru miliarde de euro
În intervalul februarie-aprilie 2023, s-au înregistrat 223.000 de cereri de plată online, iar suma totală a plăților procesate a fost de 25,4 milioane de lei.
De asemenea, potrivit datelor prezentate de Marcel Boloș, s-a înregistrat un număr de 482.000 de plăți prin intermediul poștașilor care au mers acasă la beneficiari, însumând o valoare de 82,9 milioane de lei.