Datorita investitiilor in reteaua de canalizare, Bucurestiul a evitat o catastrofa lacustra

Autor: Silviu Bunea
Actualizat: 14 sep 2020, 12:45

Analiza evenimentului pluvial din intervalul 02/07/2017, 21:30 – 04/07/2017, 09:00 (35:30h).

O scurtă concluzie asupra evenimentului pluviometric:

- cantitatea medie de precipitaţii în 33 de ore a fost de peste 89 l/ mp ce reprezintă mai mult decât media normală a lunii iulie care este de 60 l/mp. Au fost zone cu 80- 100 l/ mp.

- a fost o ploaie cu probabilitatea de aparitie de peste o dată la douăzeci de ani;

- debitul maxim evacuat a depasit 246 mc/s (adica cu mult mai mare decat debitul mediu multianual al raului OLT – 190 mc/s);

- volumul de apa tranzitat prin sistemul de canalizare al oraşului şi caseta de sub Dambovita fost de peste 11.7 milioane mc de apă, egal cu valoarea maxima a volumului acumularii de la Lacul Morii.

(la 2.36m are loc deversare)

4.13

Pentru că principalele probleme au început a fi rezolvate, în ultima perioadă s-au putut constata şi alte aspecte, trecute cu vederea. De exemplu, s-a intervenit mult pentru evacuarea apei din subsolurile unor imobile. Multe dintre acestea nu aveau instalată clapetă anti-refulare, motiv ce a dus la inundarea lor.

Acestea se poziţionează pe instalaţia interioară de canalizare, ce aparţine proprietarilor de clădiri, fiind în sarcina acestora, încă de la faza de proiectare a clădirii (tinand cont de poziţia imobilului faţă de reţeaua publică de canalizare).

ANCAB derulează un program gratuit de consiliere a proprietarilor de imobile pentru montarea corectă a acestor dispozitive.

 

Taguri:

Urmărește-ne pe: Distribuie
Citește și: